ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 20

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Wstawianie kodu w panelu
piterus
@RavVi A wstawi?e? ten kod w funkcj? echo""? Je?eli tak, to czy zgodnie z poradami z pierwszego postu?

@Fasonsql nie ma znaczenia w który element strony si? to wstawia. Wa?ne, by wstawi? to poprawnie.

tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:43:23
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
tomek0o7
Równie? ten sam problem. Wrzucam warto?ci wklejane jako panel. Problem polega na tym ?e wyskakuje mi tylko do??cz do nas na stronie i to wszystko.

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

http://installsat.pl
100krotka
WitamSmile
Wstawi?am sobie dzi? nowy panel - i najprawdopodobniej czego? nie dope?ni?am. Teraz nie mog? si? zalogowa?, bo mnie przekierowuje na ten nowy panel. Czy mog? od kuchni poprawi?, czy po prostu od nowa zrobi? stronk?...
Czy kto? mo?e mi pomóc?
pozdrawiamSmile

www.muzykakasi.pl
bogdan
Spróbuj go usn?? przez ftp, albo przez baz? danych.

Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
100krotka
oj teraz to jestem blondynk? Smile Mo?e jakie? szczegó?y...

Po??czony z 29 stycze? 2012 17:18:
Jestem na ftp ale nie mam poj?cia, gdzie szuka? - wesz?am w panele - nie widz? tam tego mojego kodu Sad

Edytowane przez 100krotka dnia 29.01.2012 17:18:12

www.muzykakasi.pl
bogdan
Co to by? za panel, sk?d go wzi??a? i jak go doda?a? na stron??

W ustawieniach profilu na Supporcie masz opcj? "adres strony" i "wersja Fusiona".
Jak uzupe?nisz, to ?atwiej b?dzie pomóc tym którzy b?d? chcieli Ci pomóc.
Bo na razie to wszystko co napiszesz, b?dzie "po omacku".

Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
100krotka
Panel znaczy kod sobie sama stworzy?am i doda?am w panelu admina - dodaj panel.

Po??czony z 29 stycze? 2012 17:54:
Wrzuci?am panel "p?yta tygodnia" ale tak jak wcze?niej wspomnia?am chyba o czym? zapomnia?am Sad - teraz nie mog? si? zalogowa?Sad

Edytowane przez 100krotka dnia 29.01.2012 17:54:02

www.muzykakasi.pl
bogdan
Nie wiem, co tam pokombinowa?a?, ale nawet klikaj?c "Nie masz jeszcze konta? " i inne napisy w panelu logowania, przenosi do artyku?u http://www.kasia....ticle_id=1
Spróbuj przez baz? danych usun?? ten artyku? z w/w linku.

Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
100krotka
Próbuj? si? po?apa? w tym wszystkim, ale to chyba za trudne dla mnie Sad

www.muzykakasi.pl
bogdan
Logujesz do "phpMyAdmin", wybierasz swoj? baz?, szukasz po lewej stronie tabeli "fusion_articles" i usuwasz artyku? o "id=1".
Powinien by? pierwszy.

Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
100krotka
To znalaz?am - ale pewnie usun? tylko artyku?.... a nie ten panel..

Po??czony z 29 stycze? 2012 18:30:
Tak jak, my?la?amSmile

Po??czony z 29 stycze? 2012 18:33:
Ale i tak wielkie dzi?ki - usun??am ca?y panel.... A teraz pobawi? si? znowu Smile
Serdeczne dzi?ki - pozdrawiamSmile

Edytowane przez 100krotka dnia 29.01.2012 18:33:10

www.muzykakasi.pl
bogdan
Teraz powinna? si? móc zalogowa?.Smile

Nie pisz swojego posta pod swoim postem, tylko dopisuje przez edycj? Wink
Bo mo?na zarobi? ró?yczk? do profilu Smile

PS.
Nie wy?wietla Ci si? kod potwierdzaj?cy przy rejestracji(securimage2).

Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
P4nch0
Witam, wygenerowa?em kod do "spo?eczno?ci" na tej stronie http://dodatki.or...olecznosci i wygl?da on nast?puj?co:

No i wklejam go i wklejam w panel i modyfikuje na rózne sposoby i za ?adne skarby mi nie wychodzi...

Doszed?em do czego? takiego:

I mam b??d:

Pomoze kto? to wstawi? w panel? A je?li nie w panel to pomo?e to wstawic na stron??

Apis
W panel tego kodu nie wstawisz, bo jest skonstruowany dla elementu HTML. W panelu mo?na go wstawi? tworz?c uprzednio na serwerze jaki? pliczek HTML z tym kodem i potem korzystaj?c z <IFRAME></IFRAME>

Mo?na te? wklei? go w kod tworz?cy stron? (themes/templates) np. w stopce (footer.php) na samym ko?cu (po znaku ?>)

Edytowane przez Apis dnia 08.02.2012 20:31:55
Pozdrawiam. Pomog?em? Kliknij "Pomóg?" Wink
---
?egluga ?ródl?dowa wczoraj, dzi?, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
P4nch0
Ok,stworzy?em plik "spo?eczno??.html",wrzuci?em do niego kod i rozumiem w <IFRAME></IFRAME> mam wstawi? kod do pliku na serwerze tak? :)

EDIT

Ok doda?em plik na serwer i doda?em panel,wygl?da on tak:

I wszystko fajnie,tylko ?e wy?wietla mi si? pusta ramka,czyli co? chyba z plikiem html jest nie tak,wygl?da on tak:

Pozmienia?em tak?e " na ' bo my?la?em,?e mo?e tutaj jest problem,ale nie (powy?ej orygina? bez zmian).

Doda?em równie? drug? metod? do "footer" w "templates",ale wyskakuje b??d na stronie zamiast panelu:

Podpowie kto? gdzie jest b??d? Je?li da rad? wola?bym pierwsz? metod? :)

Edytowane przez P4nch0 dnia 09.02.2012 10:44:32

Apis
Plik nazywa si? "spo?eczno??.html"? To nic dziwnego ?e si? nie pokazuje w <IFRAME>. Na dodatek w ramce ma jeszcze inn? nazw? ("Spo?ecznos?.html")

Ma mie? nazw? "spolecznosc.html" (bez polskich znaków)i wsz?dzie ma by? jednakowa!

Co do umieszczenia w "themes/templates/footer.php" - na pewno zrobi?e? jaki? b??d. Nale?a?o ten kod bez ?adnych zmian wklei? po ko?cowym znaku "?>" pliku "footer.php".

Na dowód - wklei?em w swoj? stron? ten Twój kod i oczywi?cie dzia?a: www.zegluga.wrocl... (na samym dole stopki)

Po??czony z 09 luty 2012 18:54:
Musia?em wy??czy? ten kod u siebie, bo k?óci si? z innymi skryptami. Zapewniam jednak, ?e dzia?a.

Edytowane przez Apis dnia 09.02.2012 18:54:07
---

www.zegluga-rzeczna.pl
P4nch0
Nie no oczywi?cie nazwa by?a ta sama,tylko tutaj ?le wpisa?em.

Znaki polskie edytowa?em lecz to nic nie pomaga,plik na serwerze znajduje si? w folderze g?ównym i nazywa si? "spolecznosc.html" i wygl?da nast?puj?co:

Panel do niego wygl?da tak:

Albo to jakie? moje g?upie przeoczenie,albo dziwny problem.

Dzi?kuj? za cierpliwo?? i okazan? mi pomoc,b?d? wdzi?czny za kolejn? :)

Edytowane przez Pieka dnia 09.02.2012 21:59:23

Apis
Niechc?cy w po?piechu wprowadzi?em Ci? w b??d. Oczywi?cie rozszerzenie pliku "spolecznosc" powinno by? .php aby interpreter PHP serwera uruchomi? skrypt. Przy rozszerzeniu .html skrypt zawarty w kodzie nie zostanie wykonany.

Czyli reasumuj?c: plik na serwerze nazwany "spolecznosc.php", ?cie?ka do niego wklejona do <IFRAME> w panelu.

Podgl?d: www.zegluga.wrocl... - lewa strona poni?ej menu g?ównego i reklam (kod wklejony w istniej?cy panel). Oczywi?cie kod mo?na wklei? w oddzielny panel i wy?wietla? np. na wszystkich stronach centralnie na górze lub na dole.

Za pomaganie Tobie dosta?em ostrze?enie wi?c dalej radzi? musisz sobie sam (szukajka, istniej?ce porady)

Edytowane przez Apis dnia 10.02.2012 09:48:49
---

www.zegluga-rzeczna.pl
P4nch0
No to ja serdecznie gratuluj? tutejszej administracji..
Ja rozumiem,?e mo?na si? wkurza?,?e kto? pyta po raz 30sty,alee wybaczcie jak na stronie nic nie mo?na znale?? i jak si? szuka po godzinie jednej rzeczy gdy jest kupa tematów to sory no ale chyba dobrze,?e znajduj? si? ludzie którzy pomagaj?? I jeszcze za to ich kara?? Ewidentnie pisze Support czyli wsparcie,aa ze strony administracji co drugi komentarz na zapytanie co widz? to "jak mo?na by? takim t?pym ?eby tego nie umie?" itp.
Dzi?kuj? Aspis i przepraszam,?e dosta?e? za mnie ostrze?enie,dajcie je mi je?li ju? musicie co? zaspokoi? w sobie,ale nie ludziom którzy pomagaj? i za?o?? si?,?e nie jeden u?ytkownik mnie poprze w tym co mówi?. I prosz? administracj? o nie banowanie,tylko spokojne przeczytanie mojej obiekcji i skasowanie wypowiedzi.

Pieka
Widz?, ?e obaj panowie maj? problem ze zrozumieniem s?owa pisanego. Ostrze?enie jest za pisanie posta pod postem, czyli tzw. bumping i na?o?one zgodnie z punktem 6.1 regulaminu, brzmi?cym m.in.:
...Nie wolno Ci samodzielnie od?wie?a? tematu poprzez dopisanie kolejnej wiadomo?ci...

Kolega Panczo nast?pnym razem za pisanie postów bez zwi?zku z tematem równie? otrzyma ode mnie "wyrazy uznania". Warto czasami pomy?le?.

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl