ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Encyklopedia
tomaszziemann
Dwa pytania:

1. Interesuje mnie infusion Encyklopedia. Niestety obecny w dziale download jest tylko pod wersj? PF 5.01. Czy przewidziane jest w najbli?szym czasie dostosowanie go do wersji 6.00.301?

2. Pobra?em par? dodatków z zagranicznych stron i dostosowa?em i przet?umaczy?em. Jak mog? uploadowa? je na polsk? stron? MOD-ów? W tej sprawie ch?tnie skontaktuj? si? z jakim? specem od PHP, gdy? mam fajny infusion zaawansowanego downloadu, ale wyskakuje mi pewnien b??d.

Pozdrawiam.

Co mo?esz zrobi? dzi?, zrób jutro.

http://www.gimnazjum.sierakowice.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:28:19
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Encyklopedia jest dzielem JazOOn'a, wiec musisz jeszcze troszke wytrzymac. Nie ma go obecnie,

Mysle, ze najlepiej bedzie jak wysmarujesz do mnie ladnego maila do ktorego zalaczysz wszystkie pliki, ktore chcesz umiescic w Laboratorium Smile
Prosze tylko zebys nie posylal mi samorozpakowujacych sie archiwow poniewaz nie jestem na Windowsie i ciezko mi cos takiego ruszyc.

Z PHP nie pomoge, bo "szpecem" nie jestem Grin
Takze posiadam profesjonalny download, ale jeszcze go nie przetlumaczylem, swieta... Pfft

Edytowane przez Pieka dnia 30.12.2005 14:16:00
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Drakoo
Te? czekam a? to Jazoon Dostasuje Grin

tomaszziemann
Wi?c maila nasmarowa?em, pliki do??czy?em. Jak b?dziesz mia? troch? czasu odpowiedz, cho?by krótkim mailem, jaki b?dzie los tych plików i przede wszystkim, co z download db manager.

A na encyklopedi? poczekam.

Pozdrawiam i temat chyba do zamkni?cia.

Pieka
tomaszziemann napisa?/a:
Wi?c maila nasmarowa?em, pliki do??czy?em. Jak b?dziesz mia? troch? czasu odpowiedz, cho?by krótkim mailem, jaki b?dzie los tych plików i przede wszystkim, co z download db manager.

Nie, przeciez nic jeszcze w temacie nie zostalo zrobione Grin
Pliki dotarly, cale i zdrowe z czego dwa sa juz na pieka.pl Grin
Co do tego downloadu, to jest do sprawdzenia na http://nowy.pieka.pl

Edytowane przez Pieka dnia 30.12.2005 21:49:40
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
gdy? mam fajny infusion zaawansowanego downloadu, ale wyskakuje mi pewnien b??d

Czy jest mowa o Advanced Downloads DB v 2.0 autor Nick56, bo ja to testowa?em do celów FTP na 205(po polsku-zrobi?em) i nie mia?em b??dów, nie u?ywam normalnie download.

Edytowane przez wlodekp dnia 30.12.2005 22:43:53

wlodekp.europa.pl
tomaszziemann
wlodekp jak masz po polsku plik Polish.php to oczywi?cie udost?pnij go, bo o tym w?a?nie zaawansowanym downloadzie pisa?em.

Pieka a jednak po zainstalowaniu u siebie tej bazy downloadu mam nast?puj?cy b??d:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

W razie czego zapraszam na moj? stron? i przekonaj si? sam --> http://gimnazjum-...=view&id=2 To jest w miejscu, gdzie wy?wietlany jest szczegó?owy opis danego pliku do pobrania.

No i jeszcze mimio, i? ustawiona jest kategoria dla uzytkowników "Publiczne" to i tak jej nie wida?, dopiero po zalogowaniu si?. Jak to zmieni??

Pozdrawiam

Edytowane przez tomaszziemann dnia 31.12.2005 15:48:44

Pieka
tomaszziemann napisa?/a:
No i jeszcze mimio, i? ustawiona jest kategoria dla uzytkowników "Publiczne" to i tak jej nie wida?, dopiero po zalogowaniu si?. Jak to zmieni??

Pozdrawiam

Musisz edytowac plik dldb.php i zmienic w nim:
if (iMEMBER) {

na
if (iQUEST) {

Co do tego problemu z maincore.php, to byc moze jest tu kwestia wersji Twojej strony.
Nie jestem w stanie sprawdzic poniewaz nie masz tej informacji w stopce.

Edytowane przez Pieka dnia 31.12.2005 20:58:27
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
tomaszziemann
?wietnie jedno dzia?a. Wersja mojej strony to: 6.00.301.

Pieka
wlodekp napisa?/a:
gdy? mam fajny infusion zaawansowanego downloadu, ale wyskakuje mi pewnien b??d

Czy jest mowa o Advanced Downloads DB v 2.0 autor Nick56, bo ja to testowa?em do celów FTP na 205(po polsku-zrobi?em) i nie mia?em b??dów, nie u?ywam normalnie download.

Mozesz udostepnic nam tlumaczenie? Bylbym wdzieczny Grin

Edytowane przez Pieka dnia 01.01.2006 22:00:40
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Jw.

wlodekp dodał/a następującą plik:
Polish[250].zip [1.53kB / 689 Pobrane]

wlodekp.europa.pl
Pieka
wlodekp napisa?/a:
Jw.

Dziekuje Smile

tomaszziemann napisa?/a:

Wiekszosc przeslanych plikow znajduje sie juz w Laboratorium Cool

Edytowane przez Pieka dnia 02.01.2006 22:13:49
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
tomaszziemann
Dzi?ki za dodanie plików.

Pieka napisa?/a:
Co do tego problemu z maincore.php, to byc moze jest tu kwestia wersji Twojej strony.
Nie jestem w stanie sprawdzic poniewaz nie masz tej informacji w stopce.

Moja strona jest w wersji 6.00.301.

Edytowane przez tomaszziemann dnia 02.01.2006 22:08:00

JazOOn
przemek napisa?/a:
Te? czekam a? to Jazoon Dostasuje Grin

twoje oczekiwanie zostanie nagrodzone Smile dzi? wróci?em i niebawem (czytaj : w najbli?szych dniach) zabiore si? za konwersje encyklopedii

JazOOn
W zwi?zku z pro?bami na forum przerobi?em swój infusion Encyklopedii (na podst. Extreme Joke) z wersji 5.01 na 6.00. Wtyczka dzia?a z wersjami 6.00.1xx, 6.00.2xx, 6.00.3xx.

Wtyczka Encyklopedia:

- wy?wietlanie hase? z podzia?em na kategorie
- dodawanie kategorii przez admina
- dodawanie has?a przez admina
- dodawanie has?a przez zarejestrowanych userów (opcja)
- instalacja jak infusion

Do ?ci?gni?cia tutaj i w Laboratorium Modu?ów.
W razie problemów prosz? o info.

JazOOn dodał/a następującą plik:
INF-Encyklopedia[392].zip [10.51kB / 635 Pobrane]

tomaszziemann
Dobra. Encyklopedia dzia?a bez zarzutów. Nie wyskakuj? ?adne dziwad?a, ale...

Oczywi?cie szanuj? Twoj? prac? JazOOn i ciesz?, si?, ?e wreszcie dzia?a ten INF pod najnowsz? wersj? Fusionka, ale czy nie podj??by? si? kolejnego wyzwania? Od razu zaznaczam, ?e jestem gotów poczeka? w zale?no?ci od potrzeb. Otó? wlodekp doda? pewne elementy do innego INFusiona "Glossar". S?k w tym, ?e niestety jest to do?? skomplikowany proces, jezeli chodzi o edycj? i poprawianie hase? uprzednio tam dodanych. Czy nie pokusi?by? si? o stworzenie jakiego? "kombajna" z Twojej encyklopedii i tamtego glossara, aby dzia?a?o to jak nale?y?
Mam nadziej? i? wiesz, ?e Ciebie nie krytykuj?, bo sam kiedys pisa?e?, ?e Twój INf nie jest ?adn? rozbudowan? wersj?.

To tylko sugestia. Je?li nie, to mi odpisz, np. wzorem naszych polityków spiep... dziadu i tyle.

Ja równie? s?dzi?em ?e ta nowa wersja b?dzie zawiera?a jakie? modyfikacje, bo co? takiego to ja ju? testowo wcze?niej zrob.i?em. http://www.php-fu...post_21088 i wiedzia?em ?e taka wersja nie spe?ni oczekiwa? obecnych u?ytkowników

Edytowane przez wlodekp dnia 22.03.2006 17:34:19

wlodekp.europa.pl
JazOOn
wlodekp napisa?/a:
Ja równie? s?dzi?em ?e ta nowa wersja b?dzie zawiera?a jakie? modyfikacje, bo co? takiego to ja ju? testowo wcze?niej zrob.i?em. http://www.php-fu...post_21088 i wiedzia?em ?e taka wersja nie spe?ni oczekiwa? obecnych u?ytkowników

tomaszziemann napisa?/a:
Dobra. Encyklopedia dzia?a bez zarzutów. Nie wyskakuj? ?adne dziwad?a, ale...

Oczywi?cie szanuj? Twoj? prac? JazOOn i ciesz?, si?, ?e wreszcie dzia?a ten INF pod najnowsz? wersj? Fusionka, ale czy nie podj??by? si? kolejnego wyzwania? Od razu zaznaczam, ?e jestem gotów poczeka? w zale?no?ci od potrzeb. Otó? wlodekp doda? pewne elementy do innego INFusiona "Glossar". S?k w tym, ?e niestety jest to do?? skomplikowany proces, jezeli chodzi o edycj? i poprawianie hase? uprzednio tam dodanych. Czy nie pokusi?by? si? o stworzenie jakiego? "kombajna" z Twojej encyklopedii i tamtego glossara, aby dzia?a?o to jak nale?y?
Mam nadziej? i? wiesz, ?e Ciebie nie krytykuj?, bo sam kiedys pisa?e?, ?e Twój INf nie jest ?adn? rozbudowan? wersj?.

To tylko sugestia. Je?li nie, to mi odpisz, np. wzorem naszych polityków spiep... dziadu i tyle.

w zwi?zku z waszymi postami, co? wymy?le napewno pr?dzej czy pó?niej - jakie? dodatki itd. ale teraz po prostu nie mam zbytnio czasu i na szybko przerobi?em ten INF bez dodawania czegokolwiek ?eby dzia?a? pod najnowszym fusionem bo chcieli?cie, niebawem postaram si? co? rozwin??

simlock
Przerobi?em fragm?t kodu pliku necyklopedia.php a mianowicie zmini?em:

na:

Z tego co mi wiadomo to powinno uszeregowa? has?a w encyklopedi alfabetycznie ale jednak tak si? nie sta?o co powinienem wpisa? zeby has?a by?y uszeregowane alfabetycznie ?? ;>

Edytowane przez simlock dnia 31.05.2007 23:07:03

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl