ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Aktualizacja strony z v7.01 do v7.02
m@rkop
Jutro na szybszym ??czu przywróc? kopie z wersji 6 i po kolei spróbuj? zaktualizowa? ponownie do 7.02.
Dzi?kuj? obu kolegom za po?wi?cony czas Smile

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 18:26:02
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bogdan
To chyba b?dzie najrozs?dniejsze i najbardziej pewne wyj?cie w kontek?cie dzia?ania strony ju? w przysz?o?ci.
Przynajmniej teraz jak pope?nisz b??d, b?dziesz wiedzia? gdzie. Smile

Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
m@rkop
Pliki sprzed aktualizacji wgra?em, usun??em baz? danych i próbuj? wgra? kopi? bazy sprzed aktualizacji. Robi? to poprzez phpmyadmin, ale wgrywa si? po kawa?ku, wi?c jest to upierdliwe i d?ugo trwa...

Po??czony z 30 czerwiec 2012 12:11:
Przywróci?em równie? baz? danych, ale co? jest nie tak z kodowaniem :( Czy walczy? z tym, czy robi? aktualizacj? do v.7.1 i problem z kodowaniem si? rozwi??e?
Zaktualizowa?em do wersji 7.00.05 i na stronie nadal s? znaki zapytania.
Po aktualizacji do 7.01 nic si? w kwestii "pytajników" nie zmieni?o :(
Edit:
Przed aktualizacj? do v. 7.02.05 zastosowa?em si? do postu Pieki http://www.php-fu...ost_108225 Niestety po aktualizacji w sprawie kodowania nic si? nie poprawi?o ;( W bazie danych cz??? tabel jest teraz kodowana w utf8_general_ci, a cz??? po staremu czyli w latin2_general_ci.
Je?li chodzi o po??czenie z baz?, to mam tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Prosz? o pomoc...

Edytowane przez m@rkop dnia 01.07.2012 11:29:30

bogdan

Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
m@rkop
Próbowa?em ka?dej opcji i ?adna nie okaza?a si? pomocna, wi?c usun??em zalecany wpis z maincore.php. Po zamianie pytajników na polskie znaki i zapisaniu na stronie, pozostaj? one we w?a?ciwej formie, ale zamiana r?czna nie wchodzi w rachub? ze wzgl?du na obj?to?? strony. Czy naprawd? nie ma dla mnie ratunku?
http://www.spczer...l/news.php

Edytowane przez m@rkop dnia 01.07.2012 22:28:59

bogdan
Ustaw jeszcze w PA na angielski, zapisz i wró? na polski do swojego kodowania.
Je?li robi?e? wszystko jak jest tu opisane, dok?adnie jak jest opisane, to chyba tylko w bazie trzeba edytowa? poszczególne tabele i tam zmienia? kodowania.

Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
m@rkop
Pozmienia?em w bazie w tabelach na utf8_general_ci i nic si? nie poprawi?o.

bogdan
Cze??.
Co? masz pomieszane, albo ja si? zakr?ci?em.
?ród?o pokazuje, ?e masz stron? w iso-8859-2.
Spróbuj jeszcze raz zmieni? tak jak u mnie na screenie, ewentualnie plus doda? w maincore.php kod z tego postu -> http://www.php-fu...ost_106891

img.liczniki.org/20120703/grafika_2012_07_03_06_53_26_1-1341291247.png

PS.
Mog? si? myli?, bo ju? si? pogubi?em w tych Twoich aktualizacjach.

Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
m@rkop
Przed rozpocz?ciem ca?ego zamieszania z aktualizacjami mia?em baz? kodowan? (metoda porównywania znaków) w latin2_general_ci. Potem nast?pi?a seria aktualizacji do v.7.02 (z v.7.01 do v.7.02 nieudana). Pytajniki pojawi?y si? po powrocie do v.6. (przywrócenie plików i bazy danych). Potem ponowi?em aktualizacje od v.6 przez v.7.00, v.7.01 do v.7.02.05. Poniewa? nie by?o poprawy z kodowaniem, zmieni?em w "operacjach" metod? porównywania znaków na utf8_general_ci. Nie pomog?o, wi?c po kolei, klikaj?c w lewym oknie poszczególne tabele, zmieni?em im metod? porównywania znaków z latin2_general_ci na utf8_general_ci. Ale w "strukturze" bazy danych nadal widnieje metoda porównywania znaków jako latin2_general_ci, czyli tak, jakby moje zmiany w tabelach nic nie da?y.
Jak zmieni? skutecznie to kodowanie w "strukturze"?
W za??czeniu widok struktury:

m@rkop dodał/a następującą grafikę:
bd.jpg

Edytowane przez m@rkop dnia 03.07.2012 12:06:54

bogdan
Spróbuj tego -> http://www.php-fu...ost_111741
Ale musisz sam poszuka? w miar? post?pów Twojego dzia?ania i próbowania.
Nie b?d? Ci podrzuca? co chwil? inne rozwi?zanie. Pfft
Nie ma rzeczy niemo?liwych, trzeba tylko odpowiednio wszystko ugry??. Wink
Mia?em ten sam problem co Khaman.

Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
m@rkop
Zmieni?em metod? porównywania znaków na latin1_swedish_ci zarówno dla ca?ej bazy, jak i w tabeli, na której najbardziej mi zale?y (fusion_custom_pages) i nie ma to ?adnego prze?o?enia na wygl?d dodatkowych stron. Niestety nie mam odpowiedniej wiedzy, aby samemu sobie z tym poradzi?.
Zastanawiam si? równie?, dlaczego w widoku struktury ca?ej bazy jest ca?y czas kodowanie latin2_general_ci pomimo tego, ?e r?cznie pozmienia?em w tabelach na utf8..?

bogdan
Ju? tak zakr?ci?e?, ?e dziw, ?e po ?acinie nie pisze. Grin
Chyba nie masz wyj?cia i musisz wpu?ci? kogo? do bazy.
Bez domys?ów.

Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
m@rkop
Masz na my?li kogo? z forum? Je?li tylko pozwoli?oby to uratowa? moj? stron?, to nie ma problemu.

bogdan
Spoko, a? tak nie dramatyzuj. Smile
To na pewno tylko zamieszanie kurzu w Podgórzu, b??d do naprawienia.
Na spokojnie, na pewno do zrobienia.Smile
Jeszcze chyba nie zdarzy?o si? tak, ?eby totalnie uda?o si? komu? rozwali? stron? w PHP-Fusion, bez mo?liwo?ci powrotu.Grin
Mam na my?li tylko kogo? z Forum, bo je?li fachur?, to tylko tu znajdziesz, ale poszuka? i poprosi? musisz ju? sam. Smile

Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Kondziu1988
Witam

Robi?em na swojej stroni? aktualizacj? z wersji v7 do wersji 7.02.05 i teraz w panelu administratora nie wy?wietla mi wszystkich opcji tylko klucze jak na obrazku poni?ej

img820.imageshack.us/img820/6373/beznazwy1cog.jpg

Dzia?a normalnie, mog? wchodzi? w te opcje, jednak nie mam poj?cia co mam zrobi? aby wy?wietla?o si? normalnie. Przeczyta?em ju? chyba wszystkie tematy i dalej nie mam poj?cia co zrobi?em ?le podczas instalacji.

bogdan
Cze??.
Je?li tylko tam Ci si? tak dzieje, to spróbuj nadpisa? plikami locale/Polish(Polish-utf8)/admin,
locale/Polish(locale/Polish-utf8)/global.php.
W sumie mo?esz ca?e locale nadpisa?, bo pewnie gdzie? jeszcze co? si? pojawi, ale spróbuj od minimum.
Oczywi?cie plikami z nowej wersji.

Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
adrianos
Witam. Dzisiaj próbowa?em zaktualizowa? na mojej stronie PHP-Fusion. Co? musia?em zrobi? ?le bo teraz jak wchodz? na stron? to mam co? takiego (sami sobie zobaczcie): www.mlkssudety.cb... Mam zrobion? kopi? zapasow?, ale nie mog? si? w ogóle zalogowa?, a o wej?ciu do panelu admina to ju? mog? zapomnie?. Darady to jako? przywróci??

Edytowane przez Pieka dnia 20.08.2012 20:30:24

bartek124
Cz??? zmian w bazie danych nie zosta?a wprowadzona.

Zrób nowy plik w katalogu g?ównym stronki (tam gdzie masz config.php itp) i w jego zawarto?ci zapisz:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wywo?aj plik w przegl?darce, spróbuj si? zalogowa? i sprawd? dziennik b??dów w PA. Je?li nie b?dziesz si? móg? zalogowa?, prawdopodobnie powiniene? robi? update 7.00 > 7.01 > 7.02, a zrobi?e? bez tej pierwszej. Przywró? baz? i zainstaluj 7.00 na niej, powtórz aktualizacj? prawid?owo jeszcze raz.

userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
adrianos
Stworzy?em tak jak poleci?e? ten plik wywo?uje go i jest takie co?: http://mlkssudety...sudety.php Jak przywróci? t? baz?? Darady bez logowania? Nigdy tego nie robi?em wi?c nie wiem.

bartek124
B??dy znik?y. Nie da rady zalogowa?? Powiedz mi, robi?e? na pewno update z 7.01? Nie z 7.00, przez pomy?k??

userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl