ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
B??d w galerii nie zapisuje danych zdj?cia
popell
Witam, mam problem CHMOD w pliku settings_photo.php mam na 777 wszystkie inne (oczywi?cie które musz? by?) te? maj? 777 a mimo to gdy wchodz? w PA --->zarz?dzanie stron?--->Ustawienia zdj?? i tam wpisz? jakie? dane zdj?cia miniaturki itd. nie zapisuje mi ich. Czym to mo?e by? spowodowane ? Dodam jeszcze ?e aktualizowa?em stron? stopniowo tj. 6.0.1 6.0.2 itd. wszystko przebieg?o ok.

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - ICEK 29.04 - 16:23

W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 14:12:37
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Pliki maja miec CHMOD 644, a katalogi 755, oczywiscie poza tymi, ktore musza miec 777.
Do tych ostatnich naleza np. images, photoalbum, submissions oraz katalogi albumow zdjec, o ile nie ma sie na serwerze wlaczonego trybu bezpiecznego (safe_mode On), poniewaz w przypadku jego aktywnosci, galeria nie tworzy katalogow albumow, tylko pakuje zdjecie do jednego wspolnego (photoalbum).

Jesli przechodziles z v6.00.2xx do najwyzszej, czyli v6.01.xx, to po drodze bylo wymagane konwertowanie galerii. Wykonales?

Na forum jest wszystko opisane, wystarczy chciec cos znalezc..

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
popell
Szukam co? o tym przekonwertowaniu i nie znajduj?, nie wiem mo?e jaki? temat przeoczy?em, jak t? galeri? przekonwertowa? ? (ona jest pusta w tej chwili) ?ci?gn??em t? wtyczk? konwerter galerii i ale wyskakuje mi b??d po wej?ciu w ni?
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 29.04.2008 22:53:50

Pieka
Zainstaluj pierwsze konwerter, a dopiero pozniej konwertuj. To wtyczka jak kazda inna, wiec wymaga instalacji.

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
popell
No to zainstalowa?em konwerter i mi ten b??d co wy?ej pisa?em wyskakuje.

Edytowane przez Pieka dnia 29.04.2008 23:21:13

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
W sytuacji, kiedy mia?e? star? galeri?, ale ona, by?a pusta, bo jej nie wykorzystywa?e? (nie by?o zdj??)
Tak wnioskuj? z Twoich postów powy?ej.
Jednak tylko, je?li rzeczywi?cie tak jest.
Struktur? galerii(baz?) mo?na utworzy? przez wklejenie cz??ci kodu, pliku setup.php po mi?dzy znaczniki <?php ?> w now? stron? informacyjn? z poziomu PA i wykonanie jej podgl?du bez zapisu.
Mo?na u?y? kodu z pliku setup.php wersji, któr? chcemy mie? na stronie czyli ostatniej 6.01.15:

Jeszcze raz podkre?lam do u?ycia wy??cznie, je?li galeria by?a pusta, bo wszystkie stare dane zostan? usuni?te

wlodekp.europa.pl
popell
No ok, zrobil?em ale dalej nic, mi nie zapisuje danych zadnych w pliku settings_photo.php gdy co? chce wpisa? w PA --- Zarz?dzanie stron? --- Ustawienia Galerii wpisuj? i daj? zapisz i mi czy?ci ten blankiet który tam jest.

Edytowane przez Pieka dnia 02.05.2008 11:23:55

Ta operacja zmieni?a jedynie struktur? galerii, na tak? by pozwala?a dodawa? i wy?wietla? fotki.
Ca?y fusion opiera si? na bazie danych i plikach, ?eby dzia?a? te rzeczy musz? pochodzi? idealnie z tej samej wersji fusion. Dotyczy to tak?e pliku settings_photo.php i tabeli bazy settings i w tej chwili trudno powiedzie?, które z nich z jakiej masz wersji, bo musi tu by? niezgodno?? baza plik. Opisana przeze mnie wy?ej modyfikacja nie ma bezpo?redniego oddzia?ywania na plik settings_photo.php ustawie? galerii on czyta dane nie z tabel galerii, a ustawie? settings i tu nale?y ju? by? bardzo ostro?nym, gdy? jest to podstawowa tabela do startu systemu fusion, nie mo?e by? pusta, wi?c sposób jak z galeri? odpada, na jej modyfikacj?-bo strona nie wstanie przy b??dzie.
Jeszcze jednym elementem, który ma tu znaczenie jest plik locale/admin/settings.php seria v6.01 ma inne pola jak 6.0.xxx i mo?esz b??dnie widzie? przyciski.
Tak wi?c potrzebna jest w tej chwili struktura Twojej tabeli settings, bez danych, poka? scrina, albo za??cz plik kopii bazy tylko tej tabeli, samej struktury.
Przy za?o?eniu, ?e opisywane pliki:
administration/settings_photo.php
locale/admin/settings.php
pochodz? w 100% z nowej serii 6.0.1
a 100% = nie nadpisywanie a usuni?cie i wgranie nowego,
mo?na dopiero zaj?? si? tabel? bazy i ustali? co i jak zmodyfikowa?.
EDYCJA
Czytaj?c teraz dok?adnie o braku tabeli i b??dach, mniemam, ?e Ty robi?c upgrade nie uczyni?e? tego z PA i nie zmodyfikowa?e? tabel przez uruchomienie pliku administration/upgrade.php gdzie np ta tabela jej modyfikacja ma taki kod:

Edytowane przez wlodekp dnia 02.05.2008 08:17:44

wlodekp.europa.pl
popell
Dobra dzi?ki teraz inny problem... mianowicie wgra?m wtyczk? watermark i ok, album zrobi? nawet "dodam do niego zdj?cia" ale wychodz? w album i nie ma miniaturek jest wzamian nazwa pliku - zdj?cia, wchodz? w to zdj?cie i dalej te? jest praktycznie to samo tzn. pokazuje mi nazw? pliku- zdj?cia ale nie pokazuje zdj?cia. Wie ktos jak to zrobi? ?

Edytowane przez Milka dnia 02.05.2008 22:55:52

bartek124
Zobacz czy w folderze images/photoalbum s? jakie? pliki/foldery.

userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
popell
Nie ma nic...

Edytowane przez Milka dnia 03.05.2008 21:50:40

A jak dodajesz zdj?cie z PA to jest jego miniaturka w PA, sprawdzi?e? chmody, obecno?? biblioteki gd na Twoim serwerze, avatara mo?esz doda??
Prosz? poda? adres strony i nazwa hostingodawcy co to za serwer?
Same niewiadome i jak Ci pomóc?

wlodekp.europa.pl
popell
W PA równie? po dodaniu zdj?cia nie ma miniaturki co dziwne wg. mnie po stworzeniu nowego albumu miniaturka tego albumu jest ale zdj?cia w nim nie.
CHMODY tez zdaj? si? by? dobre, bibliotek? gd mam, avatar mog? doda?.

Adres strony: www.victoriaswieb....strefa.pl
Serwer jest ze strefa.pl
P.S. W galerii jest przyk?adowy album i fotka

halo wie kto? o co mo?e chodzi? ?

Edytowane przez popell dnia 07.05.2008 18:54:22

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl