ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,359
Najnowszy użytkownik: kdomi

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
08.11.2021 23:22:32
Widzisz a ja poszedłem w logistyke i transport Grin

Gander
07.11.2021 16:29:48
Aż się łezka w oku kręci. Wpadłem sprawdzić, od kiedy robię w PHP (rok założenia konta) Wink

JazOOn
04.11.2021 22:43:11
No ale Pieka to już tu z 5 miesięcy nie był

JazOOn
21.10.2021 22:40:48
Tak ,to ten sam JazOOn Grin

Drakoo
11.10.2021 23:43:34
Co u zszywaka Smile?

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Co zrobić aby zniknęła ikonka php-fusion z paska adresu jak się ma otwartych wiele kart
peperoni
Nie wiem czy to jest dobry temat ale czy jest taka możliwość usunięcia tej ikonki i zamienienie jej na inną?images50.fotosik.pl/73/1cd627f904d8a2acmed.jpg
Edytowane przez Pieka dnia 01.03.2009 11:26:28
 
Gismo_PL
Nic prostszego Wink http://www.php-fu...ype=forums
 
http://fsong.pl
BenLomax
Tworzysz grafikę np jpg'a o wymiarach 64x64 i zapisujesz jako favicon.ico (zmieniasz rozszerzenie jpg na ico) i wrzucasz na serwer do folderu images.
 
m_i_n
Pierwsze slysze aby favico to byl jpg, ico to ikona, a nie jakies udawanie z jpg. Bycmoze wiekszosc przegladarek potrafi to odczytac ale nie jest to dobra praktyka. I tak btw. to powinna miec rozmiar 16x16px.
 
http://www.bbproject.net
LAbUdZiN
Tworzysz sobie ikonke z dowolnym rozszerzeniem, przetwarzasz ją na www.favicon.pl i wrzucasz do katalogu images.
Edytowane przez LAbUdZiN dnia 01.03.2009 14:09:03
 
www.takgramy.pl
Gander
Nie łatwiej po prostu usunąć plik images/favicon.ico?

Czy ktoś w ogóle analizował plik themes/templates/header.php? Tam w linijce 34 mamy kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Nie ma pliku = nie dodaje się kod do nagłówka

Przez jakiś czas nadal będziesz widział tą ikonkę w swojej przeglądarce, bo firefox zapisuje ją bodajże w cache...
Edytowane przez Gander dnia 01.03.2009 13:32:01
html5_logo_4.png.120x60_q85.png jquery.png css3_logo.png
 
gander.solutions
BenLomax
m_i_n napisał/a:
Pierwsze slysze aby favico to byl jpg, ico to ikona, a nie jakies udawanie z jpg. Bycmoze wiekszosc przegladarek potrafi to odczytac ale nie jest to dobra praktyka. I tak btw. to powinna miec rozmiar 16x16px.


Kiedyś musi być pierwszy raz. Nie każdemu chce się kombinować z plikiem ico. U mnie ta metoda działa pod IE, FF i Opera. Nie znasz tego sposobu to nie krytykuj.
 
peperoni
Dzięki czy benlomax. Smiga wszystko bez zastrzeżeń
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl