ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,359
Najnowszy użytkownik: kdomi

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

hoopak
16.01.2022 15:25:40
Bry Smile

JazOOn
29.12.2021 01:06:59
@piterus - Szambo wybija w polskim rządzie...

bartek124
27.12.2021 00:33:10
Siema ludzie!! Grin

piterus
24.12.2021 12:29:22
Dobrze, że wybija emerytów niż szambo Pfft

JazOOn
23.12.2021 23:38:31
rany, wybija emerytów supportu Grin

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Zaincludowanie Theme Switchera w pliku wysuwanego panela w jQuery
Glazio
Witam mam problem jakim kodem zaincludować coś w Javie? Próbowałem na wiele sposobów, ale żaden nie działał.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - hoopak 05.12 - 14:35

Edytowane przez Glazio dnia 06.12.2009 10:37:30
 
eldiablo
W Javie nie wiem, w JavaScript możesz zrobić include np. tak:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Gdzie plik.php zawiera jakiś skrypt do wykonania... !



Nie napisałeś co w Javie, więc np:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


drugi przykład

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


i trzeci przykład

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


i przykład z plikiem

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



i na koniec:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez eldiablo dnia 05.12.2009 15:50:16
 
http://dropdire.pl
hoopak
@eldiablo - koledze wyraźnie chodzi o Javę, nie JavaScript.
 
www.hoopak.pl
Glazio
Dobra powiem, że kumpel mi powiedział, że to Java ale nie wiem czy to prawda i che includować tam Theme Switcher. Tylko jak coś zapisuje i wgrywam na serwer domowy to nic się nie zmienia.
 
eldiablo
Sorry, ale zdecyduj się czego chcesz...

theme switcher ?? służący do tego panel jak i demo znajdziesz w tym wątku => Theme Switcher Panel

Może Twój kumpel miał na myśli że w JavaScript ale powiedział że Javie (często spotykane "przejęzyczenie", skrócenie nazwy).

Tylko jak coś zapisuje i wgrywam na serwer domowy to nic się nie zmienia.


Co wgrywasz na serwer ??
 
http://dropdire.pl
Glazio
Kod który podałeś nic nie daje.
Mój kod to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Co źle robię ???
Jakbyś mógł to podaj kody na Javę i JavaScript.
 
eldiablo
Jakbyś mógł to podaj kody na Javę i JavaScript.


Ale Ty się zdecyduj, chcesz includować infusion....

includować skrypt javy

includować skypt javasrcipt

Jakbyś mógł to podaj kody na Javę i JavaScript.


A co podałem w pierwszym moim poście ??!! hmm ??

W PHP-Fusion możesz równie dobrze w dodaj panel wpisać

PRZYKŁADOWO:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Bez openside(); i closeside(); jeżeli nie chcesz żeby się wyświetlił ze stylem paneli.

Może się mylę ale to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Zadziała tylko jak dasz między znaczniki

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez eldiablo dnia 05.12.2009 22:10:40
 
http://dropdire.pl
bartek124
Może się mylę ale to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Zadziała tylko jak dasz między znaczniki <head> </head>.


To nie zadziała w ogóle.

Można przechowywać skrypty js w plikach php, np dynamicznie je generując, ale nadal muszą być to skrypt JS, a nie php.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Glazio
Aha ale ja mam wysuwane panel, w którym muszę umieścić kod. Na pewno nie da się nic zrobić.
 
eldiablo
A no tak tam php jest, chodziło mi o sam wpis:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


że w <head> zadziała :) sorki za błąd

Wiadomość doklejona:
Aha ale ja mam wysuwane panel, w którym muszę umieścić kod. Na pewno nie da się nic zrobić.


No ale z czym ty masz problem ??

W dodaj panel:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Wysuwany panel to dajesz:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



Jeżeli w "theme_switcher_panel.php" jest już openside i closeside to w dodaj panel wstawiasz samo

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


lub prościej i tak jak powinno być, wybierasz z "Nazwa pliku panelu:"

theme_switcher_panel.php

i gotowe.

Jeżeli rozwijany panel masz inna metodą zrobiony np: jakiś skrypt jQuery to napisz jaki i jak wygląda (fragment).
Edytowane przez eldiablo dnia 05.12.2009 22:12:05
 
http://dropdire.pl
Glazio
http://81.190.116... To coś szare wysuwane. Orginaly mod tu. http://theodin.co...lugin.html
 
eldiablo
@glazio

Skrypt jQuery którym się zainteresowałeś jest dobry ale do wysuwanego formularza kontaktowego, musisz poszukać wysuwany ale sam panel.

Wtedy postępujesz wedle instrukcji wstawiania skryptu i jeżeli treść panela wstawia się między <div> </div> przeważnie tak to kod przykładowo wygląda tak:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Wstawiasz w templates/header.php po <body>, należy pamiętać aby z pliku theme_switcher_panel.php usunąć openside i closeside.

Taki wysuwany theme switcher do według mnie zbędny bajer, lepiej umożliwić użytkownikom zmianę skóry w "Edytuj profil", chyba że to nie dla userów.
 
http://dropdire.pl
Glazio
To miał być bajer dla kumpla. Poleci ktoś coś podobnego, najlepiej w jQuery, byłbym wdzięczny.
 
eldiablo
Górny wysuwany panel, pierwsza pozycja z tutoriala "Simple slide panel".

A tu wysuwane boczne menu które bez problemu może posłużyć do bocznego panelu.
 
http://dropdire.pl
Glazio
Dzięki, ale tam na pewno będę mógł zaincludować Theme Switchera ?
Edytowane przez Glazio dnia 06.12.2009 07:11:58
 
nmpministranci
Witajcie koledzy. Tak czytam wszystkie Wasze posty i się zastanawiam jak na przykład zaincludować w skrypt podany na samym początku przez @Glazio jakiś infusion. Chodzi mi o pole tekstowe, które jest modzie o nazwie Error reports. Moglibyście mnie jakoś naprowadzić, podać jakąś zasadę lub przykład?Wink
Pozdrawiam,
Krzysztof
Born to be Wild.Cool

niepale4.jpg
 
Glazio
Z tym panelem wysuwanym od góry jest mały problem. Bo jak się wysuwa ten panel to zakrywa go top skórki efekt tu http://81.190.116.../index.php Rady?
 
eldiablo
Tak czytam wszystkie Wasze posty i się zastanawiam jak na przykład zaincludować w skrypt podany na samym początku przez @Glazio


@nmpministranci nie czytałeś bo byś wiedział albo by Ci się coś nasunęło, @glazio podał skrypt ale formularza kontaktowego (wysuwanego), zmień button na np: "zgłoś problem" i gotowe, ktoś coś zauważy wysyła za pośrednictwem tego formularza, dopisz tam na dole że tylko błędy wysyłać i gites.

@Glazio zakrywa bo ten wysuwany panel jest w divach, a layout (top) masz pewnie też w divach, CSS się kłania, zaglądnij do Google i poszukaj wyrażenia "div na divie" i ponownie gites.
 
http://dropdire.pl
nmpministranci
@eldiablo zapewniam, że czytałem wszystkie posty. Chodzi mi oto, że wtyczka (np.Error reports) ma zostać taka jaka jest. Czyli błędy są wysyłane do bazy, a ja przeglądam je sobie przez Panel Administratora. Twój sposób też jest dobry, ale tak błędy wysyłane będą na maila.
Tak przynajmniej mówi ten komunikat:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy MYSQL


Dziękuję Ci jednak za odpowiedź i jeszcze raz powiem, że należę do ludzi, którzy najpierw czytają, a potem pytają.:)
Jeśli jednak źle sprecyzowałem mój problem to przepraszam.
Pozdrawiam,
Krzysztof
Born to be Wild.Cool

niepale4.jpg
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl