ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,359
Najnowszy użytkownik: kdomi

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
08.11.2021 23:22:32
Widzisz a ja poszedłem w logistyke i transport Grin

Gander
07.11.2021 16:29:48
Aż się łezka w oku kręci. Wpadłem sprawdzić, od kiedy robię w PHP (rok założenia konta) Wink

JazOOn
04.11.2021 22:43:11
No ale Pieka to już tu z 5 miesięcy nie był

JazOOn
21.10.2021 22:40:48
Tak ,to ten sam JazOOn Grin

Drakoo
11.10.2021 23:43:34
Co u zszywaka Smile?

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Ramka wokół strony by oddzielić wyraźnie tło od zawartości strony w skórce Gillette
T-C-S
Chciałbym uzyskać na stronie taki sam efekt jak mam na stronie sklepu.
Strona jest na php-fusion v7.00.05 a sklep to zupełnie inny skrypt.
By za bardzo nie opisywać poniżej dwie fotki

Tak jest:
images46.fotosik.pl/214/0ef329e013f13922.gif

A chiałbym dodać ramkę jak poniżej:
images44.fotosik.pl/214/521c4d0e9ee83c6f.gif

Chodzi o tą ramkę zewnętrzną by oddzielić wyraźnie tło od zawartości strony.
Nie wiem czy to ważne ale na stronie używam skórki Gillette.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 15.10 - 18:52

Edytowane przez Pieka dnia 15.10.2009 18:52:44
Shock
 
Bochen
W pliku CSS tego stylu w fragment:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

zmień na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Grubość i kolor obramowania masz podaną po border:
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
 
www.webstudio.sdgp.pl
T-C-S
Nie do końca. Ramka się pojawia ale nie w tym miejscu co miała.
images38.fotosik.pl/210/12f61ef13d0277f6.gif
Edytowane przez T-C-S dnia 15.10.2009 15:24:04
Shock
 
Bochen
A na pewno masz skórkę Gillette? U mnie jak sprawdzałem na oryginalnej ramka była tam, gdzie powinna.
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
 
www.webstudio.sdgp.pl
T-C-S
Tak mam Gillette.
Tylko że oryginalnie ta skórka jest na 100% szerokości i wtedy to będzie działało bo dodałeś border w stylach do body.
A że body ma dodatkowo styl margin: 5px to zgadza się, że wyświetla się wkoło z marginesem 5px.
Ale to nie o to mi chodziło.

EDIT:
Wydaje mi się, że trzebaby to jakoś tak zrobić by całą zawartość strony umieścić jakoś w tabeli i tej tabeli nadać border 1px ale nie wiem jak to zrobić.

Wiadomość doklejona:
Czy jest mi ktoś w stanie pomóc ?
Edytowane przez T-C-S dnia 17.10.2009 00:09:04
Shock
 
Pieka
Edytuj plik theme.php i w funkcji render_page przed:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

wstaw:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Nastepnie za:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

wstaw to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



Wzglednie idac calosciowo, edytuj w/w plik i zastap render_page ponizszym kodem:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Poza tym, ponizej linii:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

wstaw:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
T-C-S
Poradziłem sobie. Grin
Dzięki Pieka bo zmodyfikowałem kod dzięki twojej pomocy.



Shock
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl