ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Zmiana wielkosci czcionki na forum.
slawekneo
Zrobilem ta opcje (size-wielkosc czcionki) i opisuje ja tutaj(a i to jest do 1.01.3) tak wiec najpierw trzeba pobrac te pliki po rozpakowaniu nadpisujemy sciagniete pliki do katalogu "forum" waszego serwera i teraz jesli nie robiliscie nic w maincore.php nadpiszcie go jezeli nie to recznie wstawiamy poprawki:
1.edytujemy plik maincore.php
2. szukamy tam tej funkcji
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

3.usuwamy ja
4. w zamian wklejamy ten kod

5. zapisujemy
6.wchodzimy na stone i testujemy (najpierw trzeba odswiezyc strone pozniej np. edytujemy jakikolwiek post i testujemy button "size" wyswietli sie on tak [size=][/size] po znaku "=" nalezy wpisac wielkosc czcionki (czyli np. TEXT)
maxymalna wielkosc czcionki wynosi "100" )

mam nadzieje ze opisalem to wmiare zrozumiale :D

Pozdro!!!

//hmm... niby powtórzy?e? si?, ale co tam. Temat przyklejam - jantom

EDIT - Jantom uzylem szukajki maxymalnie i nieznalazlem tematu z opcja size w bbcode.

//Post ~Pieki rozwia? me w?tpliowo?ci. - sory za pos?dzenie o dublowanie tematów. - jantom

Dodaje screena xprostudio.com/size.png
Edytowane przez jantom dnia 05.07.2006 09:04:34

W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 00:56:23
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Arox
Hmmm... zastanawiam si? gdzie umieszcza? twoje porady,
to bardzo pomocne tre?ci, które chcia?bym ?eby nie zgin??y w oceanie Forum.

Szanowni Admini, co powiecie o umieszczaniu tych artyku?ów
@slawkaneo do dzia?u FAQ.

@slawekneo zrobi? te? solucje jak zrobi? Najwi?cej userów..
To te? warte utrwalenia...
Jestem poza zasi?giem ...

http://www.php-fusion.pl
Pieka
@jantom - temat nie jest powtorzony, tylko przeze mnie okrojony ze zbednych postow i przeniesiony.
@Arox - mysle, ze miejsce w ktorym aktualnie znajduje sie ten temat jest jak najbardziej odpowiednim.
Wszak to dzial poswiecony tego typu modyfikacjom.
FAQ jest od rzeczy codziennych, wrecz lapidarnych, a nie wyszukanych Grin

@slawekneo - Jedno pytanie: sam napisales ta funkcje?
Edytowane przez Pieka dnia 05.07.2006 00:57:10
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Arox
OK, rozumiem, ale mimo wszystko wydaj? mi si?
?e znaj?c userów, którzy nie u?ywaj? opcji SZUKAJ
?e te tematy umr? ?mierci? naturaln? po jakim? czasie.
A troch? szkoda, ale jak zauwa?y?e? dzia? Forum idealnie pasuje.
Jestem poza zasi?giem ...

http://www.php-fusion.pl
slawekneo
@Arox - mysle ze przyklejenie tego tematu ablosutnie wystarczy (nie zatonie w oceanie Grin )

Ps. pozniej poprawie wyglad stylistyczny wypowiedzi i dodam opisik recznego wstawiania buttona w pliki forum

SebaZ
Pieka napisa?/a:
@slawekneo - Jedno pytanie: sam napisales ta funkcje?
on tylko zrobi? proste wyra?enie regularne i wstawi? do funkcji parsuj?cej fusiona. Stanowi to jedn? linijke kodu tylko jak na moje oko nieco d?uga i chyba niepotrzebnei jest taka d?uga:
Nie pamietam jak to jest w regEXP, ale mozna chyba da? przedzia? 1-100 zamiast kolejno wypisywanai tych liczb... trza si? zakr?ci? w temacie ;]
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

Wooya
Zgadza sie. Wystarczy podac zakres Smile

PS: takie cos to ja mam w mFusionie ME od jekichs 2 miechow Wink
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

Pieka
Byc moze.
Jednak tak moze powiedziec kazdy, a chyba nie o to chodzi.
Funkcja od dluzszego czasu jest dostepna na mojej stronie poniewaz zaczerpnalem ja z mFusiona i nie sadze, zeby osoba tak dobrze poinformowana jak slawekneo, o tym nie wiedziala.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
jantom
Pieka napisa?/a:
@jantom - temat nie jest powtorzony, tylko przeze mnie okrojony ze zbednych postow i przeniesiony.

No w?a?nie, to mi nie pasowa?o, gdy zobaczy?em, ?e w szukajce go nie ma... A sam si? wcze?niej wypowiada?em w tym w?a?nie temacie (?e takiej opcji nie ma Pfft).

http://jantom.info
slawekneo
Pieka napisa?:
Byc moze.
Jednak tak moze powiedziec kazdy, a chyba nie o to chodzi.
Funkcja od dluzszego czasu jest dostepna na mojej stronie poniewaz zaczerpnalem ja z mFusiona i nie sadze, zeby osoba tak dobrze poinformowana jak slawekneo, o tym nie wiedziala.

no to wyobraz sobie ze akurat o tym i o wielu innych funkcjech, ktore sa w mFusion nie bylem i nie jestem "poinformowany" gdyz mFusion nie zawladnelo mna jedyne czym zainteresowalem sie to ten pomniejszacz zdjec (nie pamietam juz jak to go Wooya nazwal). I nadal mowie to co pisalem w SB "moda napisalem sam bo wystarczylo skopiowac bbcode dla "color" i dostosowac do size i tyle" Pieka sam sobie przerob bbcode dla "color" i wyjdzie to samo co mi; wiec taki mod moze napisac kazdy i nie musi szukac po mFusion'ach czy gdzie indziej

Ps. looknelem do tego kodu mFusion i hee kod wyglada podobnie tylko przedzial jest dokladnie okreslony. hee.. i sie nie dziwie Piece ze na mnie naskoczyl bo na pierwszy rzut oka tez bym tak powiedzial...
Edytowane przez slawekneo dnia 05.07.2006 11:47:18

Pieka
Kod wyglada identycznie, a nie podobnie.
Nie naskoczylem, tylko denerwuja mnie ludzie, ktorzy widza cos gdzies, a nstepnie przypisuja sobie autorstwo.
Jesli faktycznie napisales sam, czyli "wywazyles otwarte drzwi" Wink, to OK Smile
Temat autorstwa uwazam za zamkniety i gratuluje pomyslowosci.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl