ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,360
Najnowszy użytkownik: kdomi

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Drakoo
11.10.2021 23:43:34
Co u zszywaka Smile?

Drakoo
11.10.2021 23:43:00
Powiem szczerze, że nie sądziłem że php fusion tyle wytrwa, co u Pieki?

Drakoo
11.10.2021 23:41:58
JazOOn to ten sam JazOON który dobre kilka lat temu robił mi layout dla metin2 Grin? Co słychać byku!! Smile

jantom
11.10.2021 23:37:08
Do pełnoletności jakoś dociągnie.

JazOOn
10.10.2021 22:59:03
Support powoli umiera....

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Button Panel - znikające buttony i pojawiające się nowe
Szapko
Witam!

Wie ktoś jak zrobić taki button panel jak tu Przyjaciele: http://www.toysto...

Tylko żeby były trzy pozycje.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 29.05 - 10:30

Edytowane przez Szapko dnia 29.05.2008 00:25:11
 
EuGeN
Jest coś takiego jak "button panel" np. liczy ilość kliknięć itp.

Jeżeli chcesz po prostu zrobić panel i wkleić w nim 3 bannery to będzie to coś takiego:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



Nie wiem czemu ale odnoszę wrażenie że jesteś jakiś inny/tępy... Tyle postów, a pytania jak totalny nowicjusz:|
Edytowane przez EuGeN dnia 29.05.2008 00:43:53
 
eugenq.eu
Szapko
Ale ja chciałem z takim przejśćmi jak na podanej stronie.
 
EuGeN
W FF widzę tylko 1 banner tam "konkurs coś tam" i jak go kliknę przenosi mnie od razu na stronę, a nie w nowym oknie. O to chodzi? jeśli tak to za to odpowiada :
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

usuń to.
 
eugenq.eu
slawekneo
Nikt Cie nie uczyl kopiowania kodu?

Oto kod dla panelu
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Button i adres ustawiasz znajdujac w kodzie ta czesc
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Gdzie
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



Pozdro!!
Edytowane przez Pieka dnia 29.05.2008 10:05:08
 
Szapko
A jak dodać niżej drugie takie same wyświetlanie, bo jak kopiuje poniżej ten skrypt, to się nic nie wyświetla.
Edytowane przez Szapko dnia 29.05.2008 01:01:06
 
slawekneo
Pozniej wyedytuje Ci kod.
 
Szapko
OK, czekam... Wink
 
bartek124
http://www.php-fu...post_92470

Coś podobnego.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Szapko
Ale też tylko na jedną pozycję.
 
Pieka
dan_0803 napisał/a:
Ale też tylko na jedną pozycję.

Jak stara panna, tak zle, tak niedobrze, nie dogodzisz.
To jest forum, ktore ma sluzyc pomocy, a nie spelnianiu Waszych czesto wygorowanych zyczen!

Jednak odpowiadajac w temacie, to co podal Bartek nie jest na jedna pozycje, tylko na kilka. W tym konkretnym przypadku jest tam piec rotujacych buttonow.
Bez obaw, wiem, ze chodzi Ci o sklonowanie tego i umieszczenie w kilku panelach i zastanawiam sie, czy tak ciezko jest logicznie pisac posty i precyzowac pytania?

Dostales panel, o ktory prosiles, wiec czas najwyzszy zrobic cos samemu, zamiast zawracac glowe innym?!
Nawet nie podziekowales Slawkowi, tylko od razu, ze Ty chcesz jeszcze kilka takich. O nie kolego, sam zrob i zamiesc w tym temacie. Daj cos od siebie, zamiast tylko brac i brac i brac...
Edytowane przez Pieka dnia 29.05.2008 12:07:15
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
Szapko
Myślałem, że w podziękowaniu wytarczy Pomógł.

A co do tego, że sam nic nie robie, to nie prawda, bo próbowałem i próboje coś z tym robić, ale nie wyswietlają się... Niewiem czy dobrze myśle, ale to chyba przez to, że coś z tego kodu w jednym panelu nie może się powtarzać, ale niemam pojącia co to takiego.
 
bartek124
W tym z mojego linku? Jest na pięć pozycji, myśląc logicznie, dalsze liczby to 6, 7, 8, 9 itp Wink. Powielasz ile wlezie, zmieniasz tylko numerek.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
EuGeN
bartek124 napisał/a:
http://www.php-fu...post_92470

Coś podobnego.


Spodobał mi się ten skrypt i użyłem go w button_panel, zmodyfikowany plik w tym infusionie to:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Podgląd: http://eugen.bee.... (o ile komputer mam włączony)

Plik w załączniku ;)

///Edit: eh coś nie mogę dodać załącznika na ubuntu :/
Daje kod button_panel.php
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez EuGeN dnia 29.05.2008 17:49:32
 
eugenq.eu
bartek124
Nom spox tylko to $ustaw_1 na button_id długo nie pojedzie...

EDIT: Ja bym to zrobił tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Pogrubiłem zmiany.
Edytowane przez bartek124 dnia 29.05.2008 18:15:59
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Szapko
Pieka napisał/a:
Bez obaw, wiem, ze chodzi Ci o sklonowanie tego i umieszczenie w kilku panelach i zastanawiam sie, czy tak ciezko jest logicznie pisac posty i precyzowac pytania?


Nie o to mi chodzi.
Teraz powinno być jasno wytłumaczone:
Chciałem do tego kodu panelu co podał slawekneo dodać jeszcze dwa dodatkowe zmianne obrazki.

Zarys panelu:
Trzy obrazki, jeden pod drugim i każdy zmiania się na jakieś strony:
np.
Button jeden ma ustawione na zmianę buttony Toplist.
Button dwa ma ustawione na zmianę buttony stron o grach PC.
Button trzeci ma ustawione na zmianę buttony pozostałych stron.

Myśle, że teraz jest to sprecyzowane.
 
bartek124
No to tak jak Pieka mówił, powielenie trzy razy panelu, tylko w tabeli z buttonami nowe pole trzeba zrobić, potem jakoś przypisywać buttony.

Kurde co temat to większe wymogi...
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Szapko
bartek124 napisał/a:
potem jakoś przypisywać buttony.


Próbowałem trzy razy wlkeić ten sam skrypt i zmienić nazwy funkcji i ich wywołań, ale to nic nie dało.
Co jeszcze trzeba pozmieniać?
 
RobBar
slawekneo napisał/a:
Nikt Cie nie uczyl kopiowania kodu?

Oto kod dla panelu
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Button i adres ustawiasz znajdujac w kodzie ta czesc
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Gdzie
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy



Pozdro!!


Dzięki slawenko ! Świetny panelik właśnie takiego szukałem. Szkoda tylko że nie można go powielać na stronie. Po załączeniu kolejnego przeglądarka głupieje ... Ale i tak rewelacja nieco go przerobiłem na własne potrzeby. Zerknij www.ruchzdzieszow...l/news.php
 
http://www.ruchzdzieszowice.pl/news.php
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl