Zobacz temat
[spoiler] - troch? inna konstrukcja
|
|
MEZmaster |
Dodany dnia 16.02.2008 23:05:52
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 54 Data rejestracji: 16.02.2008 22:53 |
Widzia?em na forum podobny w?tek, ale efekt nie pasowa? mi (widz?c po przyk?adzie) i nie dzia?a? na mojej stronie. Sam napisa?em taki kod, który powinien (wed?ug mnie) dzia?a? i rzeczywi?cie przy u?yciu go w dodatkowych stronach dzia?a bardzo dobrze. Problem zaczyna si?, gdy chc? doda? do pharsera kod. Gdzie? zrobi?em ma?y b??d, ale nie widz?, gdzie. Mo?e jaka? dobra dusza zerkn??, co ja tu namota?em i mnie poprawi?? Komendy zapisane w html dzia?aj?, wi?c jedyny b??d jest po stronie zamiany na regexp. Chyba, ?e o czym? nie wiem... |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 11.09.2025 01:06:15
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Grzes |
Dodany dnia 16.02.2008 23:26:58
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1656 Pomógł: 42 Data rejestracji: 28.04.2005 20:28 |
Tak tego nie wykonasz. Po parsowaniu bbcode wykonywana jest funkcja descript, która wytnie Ci js z tego co tu masz - st?d ten efekt. Skorzystaj z tego co stworzy? slawekneo w tym temacie: http://www.php-fu...ad_id=7984 Zamie? sobie bbcode ukryj na spoiler a efekt b?dzie ten sam. Cz?sto najm?drzejsz? odpowiedzi? jest milczenie
![]() |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 16.02.2008 23:32:24
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Spojler mozesz sprawdzic w dzialaniu na jednej ze stron, gdzie zostal zastosowany na forum: http://herosi.net.pl
Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
MEZmaster |
Dodany dnia 17.02.2008 02:59:46
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 54 Data rejestracji: 16.02.2008 22:53 |
W?a?nie tamten temat podgl?da?em. O tym, ?e pharser usunie java nie wiedzia?em. Wcze?niej wstawia?em tamten kod i mi nie dzia?a?a strona, ale tym razem zadzia?a?o. Zmieni?em troch? kod Teraz ca?kiem zno?nie dzia?a. Pojawia si? jeden pasek w formie cytatu i ma przycisk spoiler, a obok niego jest nazwa, ale niestety przy wi?kszej ilo?ci cytatów pojawia si? numerek przy nim. Kombinowa?em troch?, ale mi za bardzo nie wychodzi (grafikiem jestem, nie znam sie na tym za bardzo). Jak mo?na by to zrobi?, ?eby ka?dy cytat mia? inne id, ale ewentualny napis ko?o cytatu by? pobierany ze znacznika? Mam na my?li takie co?, ?e zawsze jak wpisz? [spoiler=][/spoiler] to b?dzie po prostu przycisk spoiler bez ?adnych dodatkowych napisów, a jak napisz? [spoiler=tekst][/spoiler] to ko?o przycisku spoiler pojawi mi si? tekst, ale gdy napisz? kilka spoilerów nawet o identycznej nazwie chc?, ?eby nie wy?wietla?o mi tam numerka, czyli ?eby nazwa i id by?y ró?ne. By?bym wdzi?czny za pomoc. Ju? ko?cz? ze swoj? stron? i zosta?o mi tylko to, menu i kilka podstron (i przeprowadzka na nowy serwer, ale to inna bajka). |
|
Przejdź do forum: |