ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,349
Najnowszy użytkownik: BlackRosse

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

MajsterBieda
28.02.2021 00:54:28
No wesołe wesołe! Grin Grin

hoopak
24.02.2021 19:43:03
Wesołe jest życie staruszka Grin

piterus
14.02.2021 22:31:41
@JazOOn Wcale nie był prostszy... Po prostu byliśmy bardziej plastyczni... Teraz reumatyzm przeszkadza... Pfft

JazOOn
14.02.2021 21:11:09
Kiedyś internet był prostszy...

piterus
28.01.2021 17:17:39
Trzeba... Niech zwierzaki przez chwile mają trochę wytchnienia... Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Edycja posta możliwa tylko przez określony czas
piotrek199214
Witam bardzo serdecznie, od niedawna mam zaszczyt prowadzenia strony w PHP Fusion w wersji 6.01.12.

Dobra przechodzę do rzeczy:
Chodzi mi o to gdy użytkownik napisze jakiś post na forum to żeby po 30 minutach już nie mógł edytować tego postu. Czy jest możliwe coś takiego? Czekam na wasze odpowiedzi. Z góry Dziękuje i pozdrawiam.


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 19.12 - 21:37

Edytowane przez Pieka dnia 19.12.2007 23:45:29
 
www.piocom.eu
Grzes
Plik forum/viewthread.php. Jest w nim taki fragment (linie #150-152):

if ($userdata['user_id'] == $data['post_author'] || iMOD || iSUPERADMIN) {
echo "<a href='post.php?action=edit&forum_id=$forum_id&thread_id=".$data['thread_id']."&post_id=".$data['post_id']."'><img src='".THEME."forum/edit.gif' alt='".$locale['568']."' style='border:0px;'></a>\n";
}


Powiadasz pół godziny? tj 30 * 60 = 1800 sekund.

Dopisz sobie coś takiego w tym fragmencie:

if (($userdata['user_id'] == $data['post_author'] && ($data['post_datestamp']+1800)>time()) || iMOD || iSUPERADMIN) {
echo "<a href='post.php?action=edit&forum_id=$forum_id&thread_id=".$data['thread_id']."&post_id=".$data['post_id']."'><img src='".THEME."forum/edit.gif' alt='".$locale['568']."' style='border:0px;'></a>\n";
}


Teraz jeszcze plik forum/post.php. Znajdziesz w nim taką linijkę(#58):

if ($userdata['user_id'] != $pdata['post_author'] && !iMOD && !iSUPERADMIN) fallback("index.php");


Zamień ją na:

if (($userdata['user_id'] != $pdata['post_author'] || ($pdata['post_datestamp']+1800)<time()) && !iMOD && !iSUPERADMIN) fallback("index.php");


Tylko sprawdź to bo pisałem z palca choć powinno działać bez problemu :)
Edytowane przez Pieka dnia 19.12.2007 23:45:45
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif
 
piotrek199214
Wielkie dzięki. Wszystko działa w 100%
Masz u mnie duże piwko.
Temat można zamknąć.
Pozdrawiam i dziękuje
 
www.piocom.eu
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl