ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 22

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Galeria u?ytkowników + zabezpieczenie kopiowania zdj??
foka
Witam!
Jako nowicjusz mam problem: otó? jak zrobi? dodatkowe albumy zdj?? w galeri, które ka?de przyporz?dkuj? danemu u?ytkownikowi tak, by dany u?ytkownik móg? zarz?dzaj tylko swoj? galeri?, ale bym mia? prawo jako super admin nimi moderowa???
Druga kwestia, wiem, ?e by?a omawiana, ale wydaje mi si?, ?e do ko?ca nie rozwi?zuj? problemu, otó? blokad? prawoklika zrobi?em i ok - dzia?a, ale po powi?kszeniu zdj?cia i otwarciu go w nowym oknie to ju? nie dzia?a...
Z góry dzi?kuj? za pomoc.
p.s. je?li to ju? by?o omawiane to prosz? mi tego nie wypomina?, "szukajk?" odpala?em wiele razy, ewentualnie prosz? o link z odpowiedzi?.
pozdrawiam FokaWink;

http://mbt.yoyo.pl
Edytowane przez foka dnia 18.09.2006 15:46:22

W?cibski Go??
Dodany dnia 09.09.2025 15:05:02
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
as
Je?li chodzi o drug? cz??? postu, to ja mam takie co?...

1. W sekcji <head> pliku "subheader.php" umie?ci? poni?sz? linijk?:

<script type='text/javascript' src='blokada.js' language='Javascript'></script>

2. W katalogu g?ównym strony umie?ci? plik "blokada.js"

3. Zawarto?? pliku blokada.js

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Je?li chodzi o pierwsz? cz??? postu, to mo?e... Member Upload Photo to PhotoGallery v1.00 lub prywatne galerie zdj?ciowe by @Grze?
as

foka
Dzi?kiWink
Nie ukrywam, ?e ten skrypt zrobi?em ju? na dniach ?ledz?c innym post i Twoja rad?, ale jak wspomnia?em po powi?kszeniu zdj?cia gdy wyskakuje w nowym oknie czar skryptu nie dzia?a Sad
tak?e licz? na dalsze sugestie na oba pytania
pozdro ;-)

as
~slawekneo si? tu kajsi kr?ci w pobli?u (widzio??ech go par? minut temu jeszcze), to napisz mu posta molesta a przerobi Ci plik photogallery.php (przynajmniej u mnie tak ten plik si? nazywa), bo ten widok image w osobnym oknie jest do niczego nie potrzebny tak naprawd?...
as

slawekneo
co do powiekszonego zdjecia to wejdz w plik showphoto.php i jak to as opisal w head wstaw skrypt Grin
a co do pierwszego to napisz do mnie na gg powiesz mi dokladnie co chcesz (oczywiscie po zrobieniu kod wstawie tutaj) Grin
Pozdro!!

foka
dzi?ki ~slawekneo, showphoto pomog?o, jednak ten skrypt dzia?a tylko w IE i Firefoxie, za? na Oper? nie bardzo - co by mnie usatysfakcjonowa?o Frown

pozdrawiamWink

Gander
mo?na by wstawi? w body nowego okna: <body onClick='window.close()'>
co do blokady prawego klika to proponuj? zapozna? si? z tre?ci? tej strony:
Kurs HTML - Ochrona strony WWW
Edytowane przez Gander dnia 20.09.2006 06:35:02

gander.solutions
slawekneo
co do blokady PPM* w operze to radze sie najpierw zapoznac z jej mozliwoscimi drogi panie Gander; zaden z podanych tam sposobow nie zablokuje PPM*
a i jak wstwisz w body onclick.... to i tak nie zamknie sie strona po nacisnieciu PPM* musisz to wywolac z
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
ale to i tak nie zadziala na operze bo opera nie korzysta z onmousedown (ani tym podobnych) tak jak wiekszosc przegladarek.
Opera ma jakies wlasne wywolanie na PPM*

*PPM-prawy przycisk myszki B)
Edytowane przez Pieka dnia 20.09.2006 10:32:12

foka
dzi?ki ch?opakiWink
co do opery b?d? szuka? wiedzy po ?wiecie, jednak indywidualne galerie u?ytkowników sw?dz? mnie strasznie, a oni sami naciskaj? mocno...
Rozwin? moj? pro?b?: otórz chcia?bym, by zarejestrowani u?ytkownicy mojej stronki mogli mie? mo?liwo?? zak?adania swoich albumów zdj?? i mogli sobie sami wrzuca? do nich zdj?cia, za? ja jako super admin mie? pe?n? kontrol? na tym...
ewentualnie mog? im porobi? foldery i tylko na dane foldery (albumy) da? im urawnienia do zarz?dzania fotami - a nie wszystkimi albumami, które mam na stronie...
uff, nie mam poj?cia, czy to jest wykonalne, ale dla mnie to czarna magia Cool

S?awko - help me Pfft
Foka

foka
vitam!

ponawiam powy?sze pytanie / pro?b?... !

Cool
Foka

as
No i tym sposobem przes?dzi?e? o dalszym istnieniu tego tematu. ZAMYKAM... domy?l si? dlaczego
as

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl