ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,365
Najnowszy użytkownik: kgproject

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

MajsterBieda
06.08.2022 22:52:43
Cool

jacho
01.08.2022 19:04:03
Mnie też, długo nie było, oj długo.

sonar
20.06.2022 01:54:30
Boże, jak mnie tu długo nie było Smile

khaman
19.06.2022 20:53:38
Pieka ty uważaj, jeszcze się tu zadomowisz Smile

Pieka
19.06.2022 15:01:24
Wink

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
Jak przypisać styl.css do pliku PHP?
Szapko
Witam!

Piszę sobie stronke w PHP i chciałem, żeby wszystkie style, były w pliku, 'sytyle.css', a np. index.php z niego czerpał.
Jak to zrobić?


PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - bartek124 03.05 - 18:02
 
bartek124
Zobacz w PHP-Fusion jak to jest zrobione, w pliku subheader.php.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Szapko
Kopiowałem, ale mi nie działo.
..a może to złe...

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Edit///
Poradziłem sobie, kopiując nie zmienłem ze 'styles.css' na 'style.css':@
Edytowane przez Milka dnia 03.05.2008 22:07:22
 
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
To nie jest złe jeśli plik style.css znajduje się bezpośrednio w głównym katalogu fusion w subheader masz nieco inaczej jest ścieżka do THEME bez S więc do domyślnego, podobnie w panelach możesz używać swoich styli dołączając je include i wskazując śzieżkę do nazwy stylu np zocha.css.
 
wlodekp.europa.pl
Szapko
Mam jeszcze problem z wyśrodkowaniem tego:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


W jakich tagach to umieścić?

Bo same center nic nie daje.

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Szapko dnia 03.05.2008 18:50:24
 
bartek124
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Ale center też powinno działać.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Szapko
To nadal nie działa. Wejdź i zobacz http://www.tv.med.../index.php

Może coś w stylu przestawić trzeba?
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Milka dnia 03.05.2008 22:08:43
 
bartek124
O matko, no to jak masz style to czemu w nich nie określisz text_align? Ustaw dla ul na center.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Szapko
Jak mam to zrobić? Dodaje: zaraz po 'ul'
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

ale nadal nic. :@
Edytowane przez Szapko dnia 03.05.2008 20:00:50
 
bartek124
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Jaja SE robisz?

http://www.kursht...index.html

Poczytaj i kombinuj.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
Szapko
Sprawdzałem też tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
też nie działa....

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Szapko dnia 03.05.2008 20:25:57
 
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
To działa jak divy i w ten spsób tego nigdy nie wycentruje, bo jest float: left center natomiast spowoduje nie jeden za drugim a jeden pod drugim i już to opisywałem przy pomocy theme na divach, nie da rady bez ujęcia w tabelę bo np dodanie marginesu będzie inne przy różnych rozdzielczościach.
A w tabeli testowo panel środkowy podpis.
 
wlodekp.europa.pl
Szapko
Poradziłem sobie tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

nawet ładnie wyszło, ale musze po bokach dodać paski czarne.
 
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Sobie oczywiście z tabelą.
 
wlodekp.europa.pl
Szapko
wlodekp napisał/a:
Sobie oczywiście z tabelą.


Tak, tak Grin
Przypomiało mi się jak kiedyś takie menu wstawiałem do gotowego thema i skopiowałem z niego tabele.
 
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
To oczywiste jednak dla mnie także, że ja nawet o niczym w twoich tematach już nigdy nie wspomnę bo po co, skoro Tobie się przypomni i świetnie sobie sam poradzisz w każdej sytuacji.
 
wlodekp.europa.pl
Szapko
Przypomniało mi sie jak ty wspomiałeś o tych tabelach...

P.S. Zapomiałem, ale daje ci teraz plusa Wink
Edytowane przez Szapko dnia 03.05.2008 21:27:54
 
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Tylko o takie stwierdzenie mi chodziło, nie wcale kliknięcie pomógł choć dzięki..
Napisałem na tym forum już sporo postów-tematów większość z nich sam założyłem i wiem doskonale, że pomagam w nich dalej, bo lubię pomagać i nikt nie kliknie bo temat jest mój podobnie jak w tym Twoim gdzie to Ty miałeś rację a ja się myliłem i to przyznałem Ci To.
Uczymy się cały czas wspólnie i fajnie jak ktoś potrafi i chce pomóc, a Ty trzymaj tak dalej tylko uczciwie, a potrafi niebawem przylgnie do Ciebie
 
wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl