ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Dynamicznie rozwijane menu - jak zrobi??
babilon
Hej!
Mam taki problemik. By?o ju? na forum o wielu opcjach menu, ale czego? takiego chyba nie...

Chodzi mi o dynamiczne menu. Tak jak na za??czonym obrazku. Po klikni?ciu w odpowiedni? kategori? (tu np. Artyku?y) rozwijaj? si? kolejne (podmenu) które po klikni?ciu w nie nie chowaj? si? (tylko wtedy gdy drugi raz klikniemy w "Artyku?y).

img266.imageshack.us/img266/2475/jaktozrobicbd8.jpg

Oczywi?cie czcionka taka sama (tylko w paincie to przerabia?em to jest troch? inna) i nie chodzi konkretnie o "Artyku?y" - to tak tylko pogl?dowo .

By?bym superextra wdzi?czny gdyby kto? co? takiego wykombinowa?! Poradzicie co??

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - Milka 31.10 - 22:29

Edytowane przez jantom dnia 05.01.2008 20:06:22

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:28:01
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
piterus
A zobacz New Nawigation Panel by Wooya. Jest odpowiedni temat na forum i paczuszka w Labie.
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

Piotrek
Na forum jest troch? o takich menu, wystarcz poszuka?. Oto jedno z nich:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

babilon
Wiesz co, probowa?em ju? z tym (NNP) ale co? mi to nie dzia?a :/ Czy nie ma na to jakiego? innego sposobu? G?upie pytanie - wiadome, ?e jest, ale jaki?\

Wiesz co Piotrek, to nie rozwi?zuje problemu - chyba, ?e co? ?le robi? (masz mo?e jak?? stron? gdzie to jest wykorzystane, abym zobaczy? jak to b?dzie wygl?da??).
Edytowane przez babilon dnia 29.10.2007 22:13:29

Pieka
Zapoznaj sie z tematem przyklejonym Funkcja show_hide i postaraj zaprzyjaznic z szukajka.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
babilon
Ju? prawie zrobi?em to co chc?. Szukajka to moja dobra znajoma - pomaga mi ju? od miesi?ca Wink

Pieka
babilon napisa?/a:
Ju? prawie zrobi?em to co chc?. Szukajka to moja dobra znajoma - pomaga mi ju? od miesi?ca ;)

Brawo :)
Wystarczy do zaprezentowanych w podanym temacie paneli dodac:

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
babilon
Super! Jeszcze tylko jak zrobi?, ?eby to dziadostwo nie otwiera?o si? w nowym oknie? Zmieni?em target='_blank' na target='_self' - faktycznie ?adnie si? otwiera ale menu si? chowa :/ Da sie co? zrobi? aby si? nie chowa?o?
Edytowane przez babilon dnia 30.10.2007 00:41:21

Pieka
babilon napisa?/a:
Super! Jeszcze tylko jak zrobi?, ?eby to dziadostwo nie otwiera?o si? w nowym oknie? (i ?eby nie chowa?o si?)

HTML kolego sie klania, pod nos podajemy tylko przez chwile... Pozniej trzeba samemu szukac.
Ponizsza czesc linka odpowiada za "nowe okno":

Edit: Widze, ze z powyzszym sobie poradziles.

Co do zamykania, to ma miejsce tylko po przeladowaniu strony lub kliknieciu myszka.
Jesli masz inaczej, to oznacza, ze zrobiles blad w kodzie.
Edytowane przez Pieka dnia 30.10.2007 00:47:53
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
babilon
No tak, jak klikam myszka i wchodz? np w jakie? podmenu to otwiera si? w tym samym oknie ale to co si? wcze?niej rozwin??o - zwija si?... Czy temu da si? jako? zaradzi??

Na przyk?adzie zamieszczonego w pierwszym po?cie obrazka. Chodzi mi o to, ?e np. klikn? w "beznadziejne" i kiedy ju? otworzy mi si? (w tym samym oknie) to ?eby ta lista pod "Artyku?y" sie nie schowa?a. Tj. chce aby ta lista chowa?a si? TYLKO (i w ?adnym innym wypadku) poprzez klikni?cie na napisie "Artyku?y"
Edytowane przez babilon dnia 30.10.2007 01:06:08

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl