ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Problem z dodawaniem zdj??
_KoSa_
W php fusionie jest taka opcja ?e u?ytkownicy mog? dodawa? zdj?cia.

i gdy kto? to próbuje robi? to pokazuje si? co? takiego
Warning: move_uploaded_file(images/photoalbum/submissions/393d9ae2002b61e045250592.jpg): failed to open stream: Permission denied in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/submit.php on line 238

Warning: move_uploaded_file(): Unable to move '/tmp/phpxvAVaJ' to 'images/photoalbum/submissions/393d9ae2002b61e045250592.jpg' in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/submit.php on line 238

Warning: chmod(): No such file or directory in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/submit.php on line 239

Warning: file_get_contents(images/photoalbum/submissions/393d9ae2002b61e045250592.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/maincore.php on line 412

a potem gdy ja (administrator) chc? je opublikowa? to jest co? takiego

Warning: copy(../images/photoalbum/submissions/tunn_421-web.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/administration/submissions.php on line 343

Warning: chmod(): No such file or directory in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/administration/submissions.php on line 344

Warning: unlink(../images/photoalbum/submissions/tunn_421-web.jpg): No such file or directory in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/administration/submissions.php on line 345

Warning: imagesx(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/includes/photo_functions_include.php on line 22

Warning: imagesy(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/includes/photo_functions_include.php on line 23

Warning: imagecreatetruecolor(): Invalid image dimensions in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/includes/photo_functions_include.php on line 45

Warning: imagecopyresampled(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/includes/photo_functions_include.php on line 46

Fizycznie to zdj?cie jest dodane bo pokazuje si? nowe miejsce w galerii z nazw? tego? zdj?cia które dodali?my ale go nie wida? a gdy klikam na nie to jest co? takiego

Warning: filesize(): Stat failed for images/photoalbum/album_3/tunn_421-web.jpg (errno=2 - No such file or directory) in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/photogallery.php on line 68

a wi?c co ?le zrobi?em, b?d? ca?y czas robie??FrownFrown

www.pb-c.yoyo.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 14:27:08
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Przeczytaj: http://www.php-fu...post_41445
Edytowane przez Pieka dnia 23.04.2008 21:54:23
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
_KoSa_
ok dzienksGrin dzia?aWinkCoolGrin

www.pb-c.yoyo.pl
Darth ZajceV
W moim przypadku metoda w podanym temacie jednak nie chce dzia?ac. S?k w tym, ?e nie wy?wietla mi si? ?adne b?a a on po prostu nie chce dodawa? fotek do galerii. Czy przyczyn?, moze by? te? przeniesienie strony na inny serwer??

www.tdu.com.pl
Pieka
Tak, brak wpisu auto_increment w tabelach.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Darth ZajceV
Mam takie pytanko, w których dok??dnie tabelach bo z MySQLem u mnie troche cienko.

www.tdu.com.pl
yasny
Ja te? przenosi?em serwin na inny serwer i niestety mam problem z wy?wietlaniem galerii. Miniaturek wy?wietla si? 1/3 a nowych zdj?? nie mo?na doda? pisze i? w lini 64 jest b??d po dodaniu. Prosz? rówmnie? je?li to mo?liwe o podpowied? w miar? jasno co wyedytowa? jak i co gdzie wpisa?. Dzi?ki za pomoc.

Wielki Fun phpFusion Wink

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Wszystkie dane prosz?: strona serwer, wersja fusion, komunikaty b??dów, objawy szczegó?owo. przenosiny serwer-jaki na jaki safemode-stary nowy???

wlodekp.europa.pl
yasny
Witam

Oto konkrety problemu :

Pod tym adresem jest kicha, po imporcie na w?asnor?cznie postawionym serwerze

Wersja serwera: 5.0.26
Wersja protoko?u: 10
Serwer: Localhost via UNIX socket
U?ytkownik: rzezba@localhost
System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)

Brak polskich znaków, o dziwo po ponownym imporcie z fusiona z "Panelu administracji" pojawia si? "ó" zamiast "?"
Brak wszystkich zdj?? w galeriach, miniaturki s? ale te? nie wszystkie.

Po próbie dodania nowej galerii :

Fatal error: Call to undefined function imagecreatefromjpeg() in /home/services/httpd/html/fusion/includes/photo_functions_include.php on line 19

Wszystkie chmody poprawnie 777

Adres serwisu gdzie jest ?le po imporcie :

http://ept91.inte...n/news.php

Adres serwisu gdzie jest dobrze :

http://www.pyskow...n/news.php

Versja - v6.01.3

Prosz? o jak?? informacj?.

Edytowane przez Pieka dnia 25.10.2006 11:23:01

Wiele jeszcze niewiadomych mo?e po kiolei: komunikat niby mówi ?e nie ma zainstalowanej biblioteki GD-Call to undefined function imagecreatefromjpeg ta funkcja jest sk?adow? gd-i wymaga dwóch bibliotek x11 do kompilacji-jedna 31M druga 11M pliki ?ród?owe -par? dni temu kompilowa?em. Polskie litery brak s? objawem niezgodno?ci-przy imporcie kodowania baz-pisa?em o tym temat przyklejony instalacja. Na swoim serwerze mo?esz podejrze? g?ówne kodowanie bazy jakie-? Je?li latin2-bo tak wygl?da- to zastosujemy par? vistów i b?dzie po k?opocie. Kodowanie Twój serwer phpmyadmin->bazy danych-tabela nazwa bazy z prawej strony generalne kodowanie danej bazy Twoja jakie?
Przed 13 wychodz? dalej mo?emy ko?o 20 Wi?c?
Edytowane przez wlodekp dnia 25.10.2006 12:02:20

wlodekp.europa.pl
yasny
Ju? nic nie wiem Sad

Jak podgl?dam w myAdmin ogólny zestaw baz to t? baze kodowanie jest : latin1_swedish_ci

Jak wchodz? do tej bazy ka?da z tabel ma : MyISAM latin2_general_ci

To co stworzy? now? baz? z jakim : Systemem porówna? dla po??czenia MySQL:

Z jak? metod? porównywania napisów jak tworz? tabele. To odno?nie braku Polskich literek.

Ale przera?a mnie to i? zainstalowa?em nowe ?wie?e na serwerze fusion v6.00.305

i chc?c doda? zdj?cie mam :

Fatal error: Call to undefined function imagecreatefromjpeg() in /home/services/httpd/html/test/maincore.php on line 615
Edytowane przez yasny dnia 25.10.2006 14:57:14

Zrób import do tej bazy z wybraniem kodowania latin1_swedish_ci. Powinno by? OK

wlodekp.europa.pl
yasny
Nie da?o efektu Sad kurde brak Polskich czcionek, galeria sypni?ta juz nic nie wiem.

Cytuje z instalacji:
T? metod? mo?na tylko wczytywa? dane do istniej?cej bazy, g?ówne kodowanie jest zapisywane przy tworzeniu bazy-wi?kszo?? serwerów nie pozwala na wybór kodowania i tworzy j? z kodowaniem defoult-ustawionym przez admina serwera.
Sprawdzi?em import z Latin2 do Latin1-s? polskie znaki nale?y jednak przy tego
typu iportach usun?? wszystkie zapisy w kopii typu:
DEFAULT CHARSET=latin2
Baza musi przyj?? swoje ustawienie defoult i do niego przepisa? zawarto?? tabel.
Przy imporcie nale?y wybra? w?a?ciwe kodowanie bazy bo jest ró?nica nawet mi?dzy Latin1 a UTF8 i nie b?dzie wszystkich polskich liter.

A CO DO GALERII:
To prosz? poka? najpierw screna php.info z wpisem dotycz?cym GD.
Edytowane przez wlodekp dnia 26.10.2006 05:56:18

wlodekp.europa.pl
yasny
MOge wybra? kodowanie przy tworzeniu bazy i wybieram latin 1 potem latin 2 .... przy imporcie równie? ró?e kombinacje :( Jak robie to na wersji fusiona 6.0.305 to nie ma polskich znaków ale jest tam opcja wczytania bekapu bezpo?rednio z fusiona jak si? kopiowa?o zawarto?? i wtedy mam polskie znaki :

O to przyk?ad :

http://ept91.inte...l/news.php

To jest import z :

http://ept90.inte...l/news.php

Odno?nie albumu:
Prosz? o informacje .... w miare czytelne bo "poka? najpierw screna php.info z wpisem dotycz?cym GD." nic mi nie mówi

Powiem szczerze ju? przeszed? bym na t? starsz? wersj? 6.0.035 ale galeria tu te? nie chce chodzi?. Mam propozycj?. Mo?e we?my pod lup? jeden temat np. niech b?dzie ta starsza wersja fusiona gdzie moge poradzi? sobie z polskimi literkami ( import bezpo?rednio zaszyty w fusion) ale czemu nie mog? cholewcia dodawa? zdj?? ? Po imporcie pokaza?y si? ?adnie wszyskie jak wida? ale z chiny nie mog? dodawa?. Nawet jak zainstaluje "swie??" instalk?. To mnie martwi najbardziej. Wi?c ju? pal lich to 60.1 i te polskie tam literki. Mo?e podpowiesz co? na temat dodawania do galerii zdj?? na 6.0.0.35 czemu tam za diab?a nie moge po zmianie serwera doda? :(

Po próbie dodania zdj?cia :

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Po próbie dodania albumu :

Przepraszam ?e tak du?o napisa?em ale jako? mo?e chwy?my si? jednego tematu "album zdj?? na 60.0.305" Po imporcie wszyskie zdj?cia wida? ?adnie, mo?na wy?wietla?, Polskie czcionki s? ale problem z dodaniem new foto.

Prosz? o porad?.
Edytowane przez Pieka dnia 26.10.2006 19:04:27

Dobra dla Wyja?nienia tylko-s?dze ?e s? to tylko i wy??cznie Twoje b??dy zwi?zane
z nieznajomo?ci? zagadnie? imstalacji serwera.
Do obs?ugi galeriii-tworzenie miniaturek-dodawanie zdj?c musi by? zainstalowana w Twoim php biblioteka GD. Standardowa instalacja php-nie posiada tej biblioteki-pisa?em ju? o tym wcze?niej. Bez tej biblioteki nie utworzysz, ?adnej miniaturki-tym samym nie dodasz zdj?cia. Stare albumu b?d? wy?wietlane, bo wszyskie fotki i miniaturki do nich masz ju? na dysku-zosta?y utworzone na serwerze gdzie ta biblioteka by?a.
Plik php.info informuje o konfiguracji Twojego systemu php na serwerze. Jego zawarto?? wy?wietlamy w Fusion: PA->Zarz?dzanie stron?->PHP-Info
Tam s? pokazane wszystkie biblioteki php-zainstalowane na Twoim serwerze i wpis GD powinien wygl?da? mniej wi?cej tak:
Je?li nie ma zainstalowanej tej biblioteki to wpisu nie b?dzie-i nie b?dzie mo?na dodawa? nowych zdj??-i b??d b?dzie takiej tre?ci jak Twój.
Forum interpretuje kod wi?c st?d te b??dne odwo?ania do obrazków
Wi?c ustalmy najpierw masz zainstalowan? GD na swoim serwerze czy nie? Pó?niej dopiero dalej.
Edytowane przez wlodekp dnia 26.10.2006 13:03:16

wlodekp.europa.pl
yasny
"Wi?c ustalmy najpierw masz zainstalowan? GD na swoim serwerze czy nie?"

Od wersji 5 powinna by? dorzucona standardowo.

Tzn. nie wida? w informacji :

http://ept91.inte...8cc028adb6

Ale jak sprawdza?em to zainstalowana jest :

To co wyrzuci? serwer jak chcia?em doinstalowa? gd

gd-2.0.33-6: equal version installed, skipped
gd-devel-2.0.33-6: equal version installed, skipped
gd-progs-2.0.33-6: equal version installed, skipped
gd-static-2.0.33-6: equal version installed, skipped

Pozdrawiam

Jaka? konfiguracja, dopis, uaktywnienie ?

Prosz? o podpowied?
Edytowane przez yasny dnia 27.10.2006 14:51:24

yasny
Przenios?em ca?o?? na inny serwer i zdj?cia mog? dodawa?. Wi?c czego? brakuje na serwerze .... GD jak si? domy?lam ale opisuje problem wy?ej.

yasny
OK MO?E JESZCZE ZMIANA PLANÓW :
Zale?y mi jednak na polskich fontach po imporcie. Galeria ju? wiem w czym le?y problem. Ale po imporcie polskich fontów brak to jest dla mnie priorytet prosz? o pomoc :

Tworzenie bazy :

Zestaw znaków dla pliku: utf8

System porówna? dla po??czenia MySQL: utf8_unicode_ci

utwórz now? baz? : metoda porównywania napisów - nie wybra?em

--------------------------------------------------------------
W podgl?dzie bazy tabele :

Tabele : latin2_general_ci

Wersja klienta MySQL: 5.0.26

Wersja serwera: 5.0.26
Wersja protoko?u: 10
Serwer: Localhost via UNIX socket

Bezpo?rednio po imporcie przyk?ad :

STRONA G??WNA

Po imporcie z Panelu Admina :

STRONA G?ÓWNA

Czyli "Ó" wróci?o

W panelu admina w niktórych miejscach :

Nades?ane News'y, Nades?ane Zdj?cia, Zarejestrowanych U?ytkowników
Zarz?dzanie U?ytkownikami
Zarz?dzanie Stron?

a w tre?ci : i ?ó?ta kartka

Nie wiem w czym jest b??d gdzie go naprawi? ....

Strona gdzie jest ?le : http://ept91.inte...a/news.php

Strona z k?d robi?em import : http://www.pyskow...n/news.php

Tu wszystko spoko.

Nie wiem ju? jak to zaimportowa? Sad by by?y polskie czcionki. Je?li chodzi o galeri? zdj?? to wiem gdzie le?y problem. G?ównie
interesuj? mnie polkie fonty, by po imporcie na inny serwer by?y.

Ban na tydzien za flood./Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 27.10.2006 20:00:57

holohause
wow, ale sie napisa?e?, respecto Pfft

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl