ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,360
Najnowszy użytkownik: kdomi

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Drakoo
11.10.2021 23:43:34
Co u zszywaka Smile?

Drakoo
11.10.2021 23:43:00
Powiem szczerze, że nie sądziłem że php fusion tyle wytrwa, co u Pieki?

Drakoo
11.10.2021 23:41:58
JazOOn to ten sam JazOON który dobre kilka lat temu robił mi layout dla metin2 Grin? Co słychać byku!! Smile

jantom
11.10.2021 23:37:08
Do pełnoletności jakoś dociągnie.

JazOOn
10.10.2021 22:59:03
Support powoli umiera....

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Logo dopasowane do każdej rozdzielczośći
LukasTe
Niektórym strona się rozjeżdza i jest na dole apsek przewijania... Logo ma wymiary 1259x130 i na rozdz. 1280x960 wszystko jest ok, ale na mniejszych już nie .. Jak zrobić, żeby logo było za każdym razem na całą szerokośc i na kazdej rozdzielczosci strona wyglądała tak samo?
adres: www.pk-zmc.go.pl
byłbym wdzięczny za pomoc, jesli odp. jest na forum to sorka, ale całej szukajki nie przejrzałem dokłandie, więc mogłem przeoczyć...
 
as
Ja znalazłem TO oraz jeszcze poniższy opis, który nie wiem skąd pochodzi...

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Może się do czegoś przyda ta wskazówka... ja tego nie próbowałem
as
 
LukasTe
Próbowałem z tym subheader.php , ale nic nie pomaga... dalej strona rozjezdza sie na mniejszych rozdzielczościach...
Z tym co jest w linku to nie za bardzo wiem oco chodzi...
Jak zrobić, zeb strona dopasowywała się do kazdej rozdzielczości Frown

[edit]
Ma ktoś pomysł jak zrobić, a by logo była na całą szerokość na kazdej rozdzielczości? Może jakoś ustawić jako tło? A może styl zwężyć? Jesli nic nie pomożecie będe musiał zmniejszyć logo do rozmiarów 800x- ,a wtedy nie będzie wyglądac to za ciekawie.. Sad
Moge podrzucić pliki stylu jak by ktoś chciał i mógł jakoś pomóc?
W zamian moge zaoferowac tymczasoa reklame w serwisie i na forum Wink może to kogoś skusi...
 
as
Coś mi się zdaje, że nie tylko nic nie zrozumiałeś z podanego linku ale i z podanego kodu (tam winieneś przygotować dwa takie same loga ale o różnych wielkościach)... suma sumarum - ciężko będzie się z Tobą dogadać, bo Twoje zrozumienie istoty problemu najwyraźniej szwankuje
as
 
LukasTe
Teraz już więcej rozumiem, ale dalej nie do końca.. nie znam się na tym za dobrze..
więc w tej linii 35 (u mnie to nie jest 35, ale ostatnia) subheader.php zamieniając na
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

To co pogrubiłem to mają być linki do loga o róznych wymiarach? Pierwsze do 1024, drugie do 800? A jest możliwośc dodania więcej rozdzielczości niż tylko te dwie? Ja np. używam 1280x1024..
 
Gru
no właśnie a jak ktoś ma inną to co? ja na przykład mam panoramiczną 1280x800

to mam robić kaskadowo

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
?

i tak dla 8 najpopularniejszych rozdzielczości?
masakra. sposób do bani...
może jest jakiś lepszego?
Odrazu zdyskredytuje propozycje typu:

Szukajka nie gryzie, zmniejsz szerokość stony na stałe, kombinuj z kukizami.

Jest tylko jedno idealne rozwiazanie www.killzone.nazw.../test.html
Karzdze inne rozwiązanie tworzy problemy.


Jak coś takiego zaimplementować w php-fusin? Tzn jak dodać background image do ramki z logo/banerem głownym strony. (logo jest wyśrodkowane ramka jest na 100% wypełnione gradientem.
Edytowane przez Milka dnia 23.05.2007 18:38:08
 
www.killzone.com.pl
jantom
Odpowiednio napisać theme'a? Wybacz kolego, ale szukajka naprawdę nie gryzie. O skórkach, metodach ich robienia napisaliśmy właściwie wszystko. To co pokazałeś w tamtym linku, to tylko odpowiednie skonstruowanie render_header.
No i wystarczy tego dobrego... ...bo prorok jest tylko jeden...
 
http://jantom.info
Gru
Sorki ale nie znalazłem nigdzie pliku render_header.
 
www.killzone.com.pl
jantom
To sekcja (a właściwie funkcja) w theme.php twojej skórki.
No i wystarczy tego dobrego... ...bo prorok jest tylko jeden...
 
http://jantom.info
hadziaj
Jakby co to podany przez as kod działa bardzo dobrze.
Można łatwo modyfikować pod różne rozdzielczości.

U mnie wygląda tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy




Pozdrawiam.
Edytowane przez szymon dnia 21.07.2008 11:16:57
 
zezol
No to chyba nie trudno zauważyć - wystarczy "popatrzeć" na kod.
Tylko po kiego odgrzebujesz temat sprzed ponad roku? Frown
 
TomMarc
Ja używałem kiedyś tego :

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Okrojone przez moderatora. To co napisałes nie dotyczy tego tematu.//bartek124
Edytowane przez bartek124 dnia 30.08.2008 22:39:12
 
Iwan_Wojtek
A jak takie coś zrobić w PHP Fusion v7? Odszukałem plik header.php jednak nie ma tam do zamiany takiej linii jak podał as...
Edytowane przez Iwan_Wojtek dnia 30.12.2008 08:53:36
 
Szakal1217
Znajdz them(szablon) w którym są bokiSmile Czyli boki strony i dopiero strona tak ja na nasza-klasa.pl Smile
PozdrawiamSmile


PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - Milka 05.07 - 13:50

Edytowane przez Chemikpil dnia 05.07.2009 13:08:46
 
nmpministranci
Koledzy pomóżcie...Naprawdę chciałbym zastosować skrypt, który podał As, ale posiadam php-fusion v7. Jak to wstawić do tej wersji php-fusion?
Proszę o pomoc.Frown
 
Lara_Perkins
Ja mam problem z logo (bannerem), ale tylko podczas logowania lub wylogowywania z PA. Wtedy widać tylko okienko z krzyżykiem. Jest na to jakaś rada? By się pokazywało normalnie? Kolega próbował z setuser.php ale nie pomogło i w efekcie w|ogóle nie mogłam się wylogować, pisało:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Strona: www.katarzynaskor... Dziękuję z góry za pomoc.
Edytowane przez Pieka dnia 03.01.2010 21:37:09
 
http://www.katarzyna-skorupa.yoyo.pl
ssszakalll
Ja również się dołączam do prośby. Czy jest możność zrobienia tak by każdy obraz automatycznie się rezistował tzn zmieniał rozmiar, tak by pasował do pola w skórce.
 
damian2221
nmpministranci napisał/a:
Koledzy pomóżcie...Naprawdę chciałbym zastosować skrypt, który podał As, ale posiadam php-fusion v7. Jak to wstawić do tej wersji php-fusion?
Proszę o pomoc.Frown

PRZYŁĄCZAM SIĘ!
Nie no jak Ci się nie podoba ta str. to musisz być dziwny jest dostępna pod adresami
-zn.oz.pl(najkrótszy)
-clickaj.cba.pl(prawdziwy)
 
http://zn.oz.pl
Avallone
Też przyłączę się do pytania jako zupełny laik w tym temacie bo to wyższa szkoła jazdy że samemu udało mi się logo zmienić i że po tym zabiegu jeszcze strona istnieje Wink. U mnie na stronie jest dużo ludzi starszych którzy maja słabe kompy i monitory i wielu z nich ma problem z logiem wyjeżdżającym na prawo.
Jak dostosować logo żeby zajęło całą górę przy zakresach od 800x600 do 1600x900?
Podobny problem mam z miniaturkami zdjęć w galerii.
 
www.forumsumowe.pl
MxSkin
Zmiana skórki lub jej zmniejszenie albo powiększenie.
 
www.badcompanyklan.com.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl