ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Zmiana grafiki na inn? po najechaniu mysz? [rollover] ?
LPKorn3324
Zapewne rozwi?zanei banalne s?k w tym, ?e nie pami?tam jaki to by? kod. Mianowicie robi? menu na stronk? i chc? zrobi? tak by po najechaniu na np "forum" zamieni?a si? grafika na inn? jak? przygotowa?em.

Mój aktualny kod menu to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

By?bym bardzo wdzi?czny jakby kto? zarzuci? linijeczk? kodu, która podmienia grafik? tak jak opisa?em to wy?ej :)

Aha oczywi?cie b?dzie to rollover lecz tutaj jest problem bo o ile w wypadku html'a ?atwo z js to zrobi? to w wypadku php gubi? si? :( niby wszystko ok robi?em onmouseover i onmouseout lecz zawsze strona wywala? mi, ?e nie mog? mie? ' albo " :(
Edytowane przez Pieka dnia 12.12.2008 23:25:17

www.stalkerzone.prv.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 30.10.2025 15:30:23
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
proton
onmouseover i onmouseout mo?na spokojnie wsadzi? albo do echo" "; a jak nie no to pomi?dzy

Wystarczy tylko poszuka? na forum.

http://www.mortek.pl
LPKorn3324
czyli rozumiem ze co? a'la

?>
linki do grafiki onmouseover xxxxxx onmouseout xxxxx ....
<?

tak? sorry moze pisze g?upoty ale w js jest masa tutoriali i sposobów na to a w php to juz s? schodki jak sie go nie zna :/

www.stalkerzone.prv.pl
proton
Szukaj by?o teamtów w multum o wklejaniu kodów JS.

Po prostu:

LPKorn3324
okto odezwe sie jak przestudije to bo kod jaki poda?e? niestety ale nie dzia?a (albo ?le go interpretuje ;))

edit:

heh zaraz padne m?czy?em si? godzin? i nic, nawet próbowa??m u?y? rollovera w css ale tam to wogóle si? pogubi?em. Jendak?e dopiero teraz znalaz?em jedn?nie?cis?o?? mianowicie rozumiem, ?e sposoby jakie s? podane w tym w?tku (a raczej kod) odnosi si?do zastosowania w NOWYM PANELU, tak??? zapomnia?em napisa?, i? u mnie menu, a raczej jego kod jaki poda?em mie?ci si? w theme.php mo?e st?d wywala mi ci?gle b??dy??

to jest najprostszy kod rollovera jaki znalaz?em w sieci (http://www.wirtuals.net/porady-javascript/jak-utworzya-efekt-rollover-.html)

teraz je?eli oka?e si?, ?e wcze?niejsze wskazówki jakie mi pisali?cie dzia?a?y tylko w wypadku tworzenia panelu to czy by?by kto? tak dobry i dostosowa? powy?szy kod do theme.php ?
Edytowane przez LPKorn3324 dnia 11.08.2006 18:56:12

www.stalkerzone.prv.pl
LPKorn3324
nikt nie ma pomys?u Sad ?

www.stalkerzone.prv.pl
Mily
Proton Kolego pomó?:D
da?em taki kod lecz nei dzia?a:
o

www.cserwis.com
proton

Oto jeden przyk?ad jak wsadzi? onmouseout i onmouseover. Zobaczcie i zastosujcie do w?asnych potrzeb.

@LPKorn3324 powienien by? BAN za nie czytanie regulaminu! Pisze w nim wra?nie ?e nie wolno samemu od?wie?a? tematu.

LPKorn3324
wiem, sorry ?e od?wie?y?em ale jest to mi generalnie potrzebne sorry jeszcze raz

wracaj?c do tematu to niestety nie dzia?a mi ten kod mianowicie nie wiem gdzie do ko?ca do wklei?. Moje menu strony mie?ci si? w theme.php i tam wklejam owy kod- niestety wywala mi b?ad :( poni?ej kod cz??ci theme.php z zaznaczonym na czerwono miejscem gdzie mam kod menu:

i je?eli wklejam twój kod proton ?ywcem tam to strona sie nie ?aduje, b??d

www.stalkerzone.prv.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Moim zdaniem nale?y zrobi? to w ten sposób:
1. kod php:
kod javascript plik includes/menu.js :
Jest to przystosowane do najnowszej wersji Fusion s?ie?ki mo?e pos?u?y? za przyk?ad-bo 5.01-zostajesz SAM?
Jak dzia?a? fusiontest.yoyo.pl

wlodekp.europa.pl
LPKorn3324

:(

kod w znacznikach code!! i wy??czaj u?mieszki gdy podajesz. poprawi?em/crasch
Edytowane przez crasch dnia 15.08.2006 16:42:33

www.stalkerzone.prv.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
S?dze, ?e pokaza?em ci kierunek-post?powania i tak bezproblematycznie mo?na to zrobi?. Specjalnie przerobi?em kod js zapis html-na php, ?eby by? zgodny z formatem theme.php -bo to co pokazuje-dodatkowe strony-akceptuj? html-a i mog?em si? nie wysila?.
B??d parse error-to Twój b??d z?ego u?ycia tego kodu.
Pozostawanie przy wersji 5.1 pozbawia Ci?-profesjonalnej pomocy-bo nikt nie b?dzie jej instalowa?-dla sprawdzenia-dzia?ania modyfikacji.
Je?li nie mo?esz sobie Sam poradzi? pozostaje Ci zawsze zlecenie-theme. Ja np. nic nie robi? za kas?, ale dla frajdy-w tym jednak przypadku nie widz? dalszego sensu po?wi?cania czasu-brak motywacji(w takiej postaci jak dla Ciebie nikomu innemu si? to nie przyda).
Na koniec funkcje zawarte w menu.js mo?na wklei? do jscript.js i wtedy nie b?dzie potrzebny dodatkowy plik js, bo ju? subheader go za?aduje do obs?ugi theme.
Na moim testowym chodzi, wi?c wsz?dzie b?dzie chodzi?.

wlodekp.europa.pl
LPKorn3324
a jednak u mnie po wklejeniu cos nie dzia?a :/ ale je?eli sprawia to tak wielkie problemy to zrezygnuje z tego, przej?cie na v6 póki co odpada poniewa? by?o by to zwyczajnie za du?o roboty podejrzewam. Mimo wszystko dzi?ki wszystkim za odpowiedzi

www.stalkerzone.prv.pl
Leo
Witam,

zrobi?em tak jak wlodekp pokaza? na przyk?adzie wy?ej i dzia?a mi ta zmiana obrazka ale tylko pod IE a w Operze juz nie ma zadnej reakcji po najechaniu na obrazek. Czy to wina Opery?

Zaznaczam te?, ?e ten przyk?ad tutaj fusiontest.yoyo.pl równie? dzia?a mi tylko pod IE.

www.tutorials.isx.pl
LPKorn3324
w?a?nie dopiero teraz to spostrzeg?em, u mnie równie? dzia?a to tylko pod IE, firefox i opera odmawiaj? a z racji, ?e nie u?ywam tego shitu ie to nei spostrzeg?em ?e co? jest nie tak Smile

www.stalkerzone.prv.pl
oronsko
LPKorn3324 napisa?/a:
nie u?ywam tego shitu

mowa zapewne o FF i operze,
poznaj zanim ocenisz, a jak ju? poznasz to pomy?l

do adminów: wybaczcie ?e nie w temacie Smile

http://www.oronsko.info
LPKorn3324
?le mnei zrozumia?e? mi chodzi o bubla jakim jest IE

www.stalkerzone.prv.pl
Leo
Ok dosta?em odpowiedz w sprawie Opery, ten kod:

powinien wygl?da? tak:

u mnie dzia?a pod Oper? i IE ale znowu FF nie reaguje :@

LPKorn3324 sprawd? u siebie i powiedz jak tobie teraz dzia?a.

www.tutorials.isx.pl
LPKorn3324
u mnie jak zawsze wywala b??d przy ?adowaniu strony, standard
btw masz 5.01 czy 6 ?

www.stalkerzone.prv.pl
Leo
LPKorn3324 mam wersje 6 Fusiona, ale ju? sobie poradzi?em po przeczytaniu troche materia?u i dzia?a na wszystkim :)

tak mam wstawione w theme.php i ju? ?aden odno?nik do js nie jest potrzebny.

www.tutorials.isx.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl