ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
R?czne dodawanie pól w profilu
zezol
Witam wszystkich mi pomocnych Smile

A wi?c mam(prowadz?) stron? klanow? i chcia?bym doda? do profilu par? nowych pól, które uzupe?ni?(wybior?) u?ytkownicy, a pó?niej wynik tego(inaczej: zapytanie), zostanie wy?witlony w dodatkowej stronie.

I tutaj pytanie do Was. Które pliki nale?y edytowa?, ?eby doda? dane pole? Wiem na pewno, ?e te:
- register.php (mam rejestracj? bez weryfikacji przez E-Mail, któr? mo?e w??cze, no ale jak co?, to z tym plikiem podobnie jak z edit_profile)
- edit_profile.php
- includes/update_profile_include.php
...jakie? jeszcze? Je?li tak - gada? Smile.

Do uzupe?nienia chcia?bym doda? pola takie jak: imie, ranga(to ustawia?bym ja), bron1, bron2 i opis.
Je?li chodzi o pole tekstowe, takie jak imie czy opis, chyba sobie poradz?, mog? przecie? skorzysta? z tych, które ju? s?. Czyli podpatrzy?bym na chocia?by aim i doda? nowe wpisy w plikach ko?o aim(lub gdzie? na ko?cu) i powinno si? uda?Wink.
Pozosta?e pola listy wyboru. Z tym chyba sobie nie poradz?. Je?li kto? b?dzie chcia? pomóc, podzi?kuj? muWink

To chyba na razie tyle, jak co?, to b?d? pisa?Wink

Pozdrawiam

W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 13:55:38
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
A czy Extended profile nie wystarczy?

wlodekp.europa.pl
zezol
Nie, nie wystraczy. Testowa?em go, ale mi si? nie spodoba?. Ta wtyczka ma ma?e mo?liwo?ci i nie mo?na wybra? jakiego typu ma by? pole itd.

Je?li w temacie(i po?cie) pisz? i r?cznym dodawaniu pól, wiem co pisz? Wink.

Gander
EEP » Extra Extended Profile
Jest to bardzo elastyczny modu? dodaj?cy dodatkowe pola w profilu. W przeciwie?stwie do dost?pnego w sieci Extended Profile umo?liwia oprócz utworzenia pola text tak?e pola textarea, select, radio, checkbox oraz checkbox-group.

img515.imageshack.us/img515/4628/profilxx0wd9.png

Sko?cz? go za jaki? tydzie?. Mo?esz mordowa? si? sam lub poczeka? Smile

gander.solutions
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Skoro wiesz co mówisz to poczekaj na Gandera albo rób r?cznie cho? to nie jedyna wtyczka ale ty wiesz i w podpisie masz szukajcie a znajdziecie napomkn? z? jest te? inna lepsza wersja australijska mo?e te? jednak nie pasi? Ci.

wlodekp.europa.pl
zezol
Gander, normalnie spad?e? mi z nieba Smile. Mam pytanie co do wtyczki. Czy b?dzie mo?lwio?? ustalenia gdzie b?dzie mia? si? wy?wietla? wynik(zapytanie) do danego pola(na przyk??d ja chc? wy?wietli? wynik w dodatkowej stronie)?
Edytowane przez zezol dnia 08.09.2007 23:19:54

Gander
Jasne!

Wczytywanie wybranych pól:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Otrzymujemy tablic?:
images21.fotosik.pl/409/c80364676d42f5f6.png

Wczytywanie danych danego u?ytkownika:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Otrzymujemy tablic?:
images26.fotosik.pl/77/8020439cc2fb50b0.png

Je?li tylko wiesz jakie identyfikatory maj? pola, których warto?ci chcesz pobra? to mo?esz u?y? tego gdzie chcesz. Dane w tabeli bazy danych nie s? zakodowane, wi?c sam te? mo?esz wykonywa? z??czenia, grupowanie i agregacje.
Edytowane przez Pieka dnia 09.09.2007 02:01:19

gander.solutions
bch
I jak tam prace nad eep ?? Nie mog? si? doczeka? kiedy wyjdzie.
P.S b?dzie taka opcja np. aby u?ytkownik sam wybra? do grupy jakiej nale?y zdefiniowanej wcze?niej w PA ?? Bardzo mi na tym zale?y. Lub jak mog? to sam zrobi? (jestem zielony z php)

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl