ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,366
Najnowszy użytkownik: kgproject

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

MajsterBieda
06.08.2022 22:52:43
Cool

jacho
01.08.2022 19:04:03
Mnie też, długo nie było, oj długo.

sonar
20.06.2022 01:54:30
Boże, jak mnie tu długo nie było Smile

khaman
19.06.2022 20:53:38
Pieka ty uważaj, jeszcze się tu zadomowisz Smile

Pieka
19.06.2022 15:01:24
Wink

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Przypisanie innej skórki forum i stronie głównej
zofia_g
Witam Smile)

Od niedawna używam php fusion ... i zawsze zastanawiałem sie czy jest mozliwość przypisania skórki np. skórka a na forum a skórka b na stronie głównej .. ;/ kompletnie nie mam pojęcia jak to zrobić .. Mogę was prosić o pomoc ?? Pozdrawiam
Edytowane przez Pieka dnia 28.05.2008 18:38:00
 
szer
Hmmmm troche przerabiania by było.... Dodatkowe pola w tabelach w bazie danych, modyfikacja kilku plików.... Można jakoś z tym pokombinować. Zobacze co by się dało zrobić....
Edytowane przez Pieka dnia 28.05.2008 18:38:22
 
zofia_g
To ja czekam na efekty .. z góry bardzo dziękuje
Edytowane przez Pieka dnia 28.05.2008 18:38:37
 
szer
Gotowca nie oczekuj. Będziemy Cię naprowadzać. Sam też pokombinuj co nieco z tym.... Ja tylko zerkne jak to zrobić by było najmniej zmieniania....
Edytowane przez Pieka dnia 28.05.2008 18:38:50
 
SebaZ
trzeba na sztywno ustawić nazwę skórki dla forum.
1. kopiujesz (nie przenosisz) plik subheader.php z foldera głównego do folderu forum/
2. edytujesz plik forum/subheader.php i linijkę:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
zamienaisz na
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

3. w każdym pliku z folderu forum/, w którym gdzieś na początku kodu jest linijka
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
zamieniamy na
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Musi działać :] Teraz skórka ustawiona w panelu admina będzie wszedzie oprócz forum, gdzie muisz ustawić ją ręcznie podmieniając nazwa skórki
Edytowane przez Pieka dnia 28.05.2008 18:39:02
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.
 
zofia_g
Dzięki wielkie o czymś podobnym myslalem Smile) wlasnie ;]

Hmm jednak nie .. nie działa .. Sad nie u mnie.

Przykład : http://www.dcos.p... a glowa strona to www.dcos.pl

Tj. poprawilem wszystkie odnosniki do grafik i stylu.css i pasoje .. tyle ze coś z logiem jest nie tak Frown


Hehe temat mozna uznac za zamkniety Smile wystarczy poprawić plik subheader, nastepnie np. w forum w każdym pliku zmienić odnośnik do subheader oraz wszystkie odnosniki do grafik ( trzeba dodac nazwaskorki/ ) no i wgrac odpowiednią skórke do katalogu skórki na stronie głównej u mnie działa Smile) .. ;]
Edytowane przez szymon dnia 29.05.2008 19:02:07
 
malacz123
U mnie to nie działa


Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 28.05.2008 18:39:31
www.zarabiajklikaj.yoyo.pl
 
www.zarabiajklikaj.yoyo.pl
bartek124
Złe ścieżki dałeś.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
kreis
Przepraszam, że odgrzeję temat... czy, ktoś może zrobił coś podobnego pod wersję 7.0 ?? w 7.00 nie ma pliku subheader.php w folderze głównym i nie bardzo wiem gdzie on jest ;/ czy jest ktoś w stanie pomóc?? z góry dziękuję.
 
http://www.kreis.com.pl
Seba0p
maincore.php

Linie: 189-212:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Zamień na:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Teraz na samym początku tego kodu zmień Pastel na nazwę skórki, którą chcesz mieć na forum.
 
http://seba0p.pl
kreis
Kurcze Smile Dzięki wielkie wszystko działa jak należy ;P bardzo dziękuję Smile
 
http://www.kreis.com.pl
Szapko
Trochę usprawnione rozwiązanie @Seba0p:

1. W maincore.php zmień:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

na :
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


2. W PA -> Zarządzanie treścią -> Dodatkowy strony wklej:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i daj podgląd (nie zapisuj).

3. Pliki z załącznika wyślij na serwer.

4. Wejdź w PA -> Zarządzanie użytkownikami -> Skórka dla forum i włącz pole "Skórka dla forum".

Teraz można zmieniać skórę forum z poziomu PA.

Jednej rzeczy nie udało mi się do końca zrobić, a mianowicie chodzi o ustawianie skórki forum przez usera. Pole w profilu jest dobre, ale w pliku maincore.php trzeba dać warunek - gdy user_theme2 równe Default pobiera nazwę thema z bazy fusion_settings (theme2), jeżeli inne z tabeli fusion_users (user_theme2).

Chciałem to zrobić poprzez $useradata (WHERE user_id=".$userdata['user_id']."), bo ta zmienna w tym miejscu jeszcze nie istnieje. :P
Szapko dodał/a następującą plik:
v7-theme_for_forum.rar [5.02kB / 445 Pobrane]

Edytowane przez Szapko dnia 14.02.2010 16:47:48
 
Borek
Super. Wszystko działa. Grin Oprócz tej zmiany skórki w edycji profilu.Sad
 
www.ddadc.com.pl
Seba0p
dan_0803 usprawniłeś ? Raczej dodałeś zbędne zapytanie do bazy danych... Wystarczyło zamienić Pastel na:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
http://seba0p.pl
Szapko
Seba0p napisał/a:
dan_0803 usprawniłeś ? Raczej dodałeś zbędne zapytanie do bazy danych... Wystarczyło zamienić Pastel na:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Mój błąd, że tego nie sprawdziłem, ale mówiąc "usprawniłem" miałem na myśli łatwiejszy sposób zmiany skórki forum niż zmienianie w plikach. ;P
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl