Zobacz temat
Integracja Php-fusion z phpbb
|
|
Qbeneuss |
Dodany dnia 05.01.2008 15:05:32
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 2 Data rejestracji: 17.12.2007 17:28 |
Temat poruszany wi?cej ni? wiele razy :) Pomimo tego w ?adnym z tematów traktuj?cych o tej integracji nie znalaz?em rozwi?zania problemu, szukam ju? 2 tyg i chyba czas zwróci? si? do szanownego supportu :) Mój problem jest hmm... nowy :P Mianowicie, do integracji u?y?em nast?puj?cych modów: - Phpbb autoreg 3.3 - Skrypt pobieraj?cy tematy z forum phpbb - Page wrapper Phpbb autoreg Spisuje si? ?wietnie oprócz jednoczesnego logowania userów na fusionie i phpbb (nie mia? tego robi? wi?c jest ok, nie mniej jednak by?oby mi?o gdyby to robi?, wi?c je?li kto? zna jakie? rozwi?zanie oprócz czekania na release v4 to jestem otwarty na wszelakie propozycje) Page wrapper Wy?wietla stron? z podanego adresu "w panelu" heh nie wiem jak to dok?adnie opisa? wi?c mo?e lepiej poka?? :) http://neko.info1...apper_id=1 Skrypt pobieraj?cy tematy z forum phpbb To jest pierwsza cz??? mojego problemu mianowicie skrypt ten pobiera nazwy tematów z tabeli w bazie danych i wy?wietla je jako link w panelu do tego przeznaczonym. Tre?? w/w skryptu Problem wi??e si? z "wrapperem" który wy?wietla stron? www na dodatkowej podstronie. W moim przypadku jest to forum phpbb2. Wiem ?e efekt podobny do tego uzyskanego przez wrappera mo?na uzyska? przez wstawienie: Z kolei tutaj wyst?puje problem co do wielko?ci o ile wrapper dostosowuje wysoko?? wy?wietlanego hmm.. panelu do wysoko?ci strony, to tutaj je?eli dam height="100%" to efektem jest panel o wysokosci tak na oko 100px T_T co mniej nie satysfakcjonuje :P Teraz problem, gdy kliknie si? w panelu "Na Forum" w jaki? odno?nik przenosi on do odpowiedniej podstrony na forum. A ja bym chcia? ?eby przenosi? on do podstrony tylko nie na osobnej stronie forum tylko tej "embedowanej" wrapperem (wy?wietlanej mi?dzy panelami. Strona to neko.info123.pl/f... Forum phpbb jest postawione "obok" neko.info123.pl/f... Co do niej samej to jest w trakcie budowy wi?c nie ma co liczy? ?e zobaczy si? tam co? wybitnie konstruktywnego ;) No to chyba by by?o na tyle. Postara?em si? przedstawi? wszystkie informacje mog?ce by? u?yteczne :P Mo?liwym jest ?e zapomnia?em czego? je?li tak to krzyczcie walcie drzwiami i oknami :D Mi pozostaje czeka? :) |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 08.09.2025 16:39:25
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost |
Przejdź do forum: |