ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Strony informacyjne - jak wstawi? tabele?
ciunaj
Powiedz mi jakie to s? niezbite dowody?
Link jaki mi poda?e?, mia? by? rozwi?zaniem na mój problem, i przyk?adem na moje lenistwo. Mo?e i jest tam rozwi?zanie, ale nie dla tak "leniwego" i niepoj?tnego przedszkolaka jak ja.
Przeczyta?em go uwa?nie (nie by?o to niestety czytanie ze zrozumieniem)i nadal nie wiem co mam robi?. Skopiowa? ten kod? gdzie? Wiem gdzie mam wpisa? tre?? w dodatkowych stronach, ale nie wiem co. Rozumiem,?e ma to by? jaki? kod.
Gdyby by? tam edytor TinyMCE by?o by mi ?atwiej, ale jest zwyk?y edytor.
Czy trzeba tworzy? ca?? tabel? w polu zawarto??, czy mo?na np. stworzy? tabel? w Excelu, zapisa? j? jako .html i doda? link, ale ?eby si? wy?wietla?a nie jako nowa strona na której wida? tylko tabel?, ale w panelu ?rodkowym tak jak na ka?dej "normalnej" stronie.
Czy prosz? o wiele? Bez tego nie rusz? z miejsca!
Stworzy?em du?o dodatkowych stron i tam przede wszystkim b?d? (albo i nie) zamieszcza? jakie? informacje.
Pomó? Pieka , a b?dziesz mia? dozgonnego d?u?nikaSad

W?cibski Go??
Dodany dnia 09.09.2025 19:56:54
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
szymon
we? zrób dodatkow? stron? wpisz tre?? - tre?ci? niech b?dzie zawarto?? tego pliku który ma sie uruchamia?. pó?niej jak dasz zapisz to wklej sobie ten link który Ci poda strona do menuSmile chyba tak bedzie dobrzeSmile

widzisz.. nie ty jeden masz problem.... widzisz ci?gle pisz? ró?e osoby - czasami naprawd? z?o?ci to, ?e musisz odpisywa? na to samo w kilku tematach... ja te? zadawa?em pytania, na które by?y odpowiedzi... tylko czasami nie korzystam z szukajki bo mi si? nie chce.... admini i moderatorzy si? m?cz? pisaniem w kó?ko tego samego..

Polecam zabaw? w html - we? ?ci?gnij gotowy szablon www - edytuj go np. w paj?czku popatrz na neta - tam jest wiele poradników..... pozmieniaj co? popatrz co gdzie i z czym si? ??czy - metd? prób i b??dów dojdziesz daleko.... ja mam 16 lat i tak robie. mieszam w plikach modyfikuje szczególnie w htmlu ale te? korzystam z Fusiona i te? modyfikuje kod - zagl?dam do ?rodkaSmile naprawd? to nic trudnego...

www.zloteskrzydlo.pl
ciunaj
ja mam 44 lata , dzieciaka, który wymaga opieki i zachcia?o mi si? zabawy w robienie stronki.
Nie wiem czy mój przegrzany procesor da?by rad? z takim wyzwaniem jak nauka html. Przede wszystkim brak mi czasu.(Pieka powie ?e to lenistwoWink)
Widz? jednak, ?e wyj?cia mam dwa albo naucz? si? tego j?zyka, albo rzuc? to w pi***

Pieka
Przeczytaj to forum, ale tak dokladniej niz tylko 2-3 posty, to przekonasz sie, ze jestem bardzo, moze nawet za bardzo wyrozumialy.
Podalem Ci adres tematu, w ktorym masz podane na tacy, jak ma wygladac nowa strona jako plik.
Jak inaczej mam Ci to wytlumaczyc?
Podawanie swojego wieku oraz reszty nie jest istotne i nie stanowi zadnej wymowki.
Ja tez ma swoje lata i niepelnosprawne dziecko, ale jakos nie pamietam, zebym uzywal tego jako argumentacji.
Nie jestem zlosliwy, wiec...
Moze zrobimy tak, ze Ty mi tu ladnie wkleisz swoj kod, a ja pokaze Ci na jego przykladzie jak ma wygladac gotowy plik.
Bedzie git? Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
ciunaj
Wiek poda?em w kontek?cie postu Szymona, dziecko mam na szcz??cie w pe?ni sprawne ,ale w wieku wymagaj?cym opieki i by?o to zwyczajne stwierdzenie faktu.
Chyba nie bardzo mi wychodzi kontakt z tym forum. Po prostu nie mówi? tym samym j?zykiem (html, php Wink)
Zobacz? jeszcze raz temat, który mi poda?e? je?eli to jest rzeczywi?cie kawa na ?aw? to musz? to zrozumie?.
Kod Ci oczywi?cie prze?l?, jak si? naucz? j?zyka
.. i kó?ko si? zamyka.
Dzi?ki za wielk? wyrozumia?o?? i po?wi?cenie czasu.

Pieka
Prosze bardzo, od tego tu jestesmy :)

Podam Ci przyklad do wstawienia wykonany na podstawie tabelki ze strony podanej wczesniej przez Ciebie:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wystarczy wstawic do dodatkowej strony, nazwac, zapisac i dodac np. do nawigacji.
Przyklad: http://pieka.ovh....?page_id=8

Z kolei ponizej masz przyklad do zapisania jako samodzielny plik:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 19.06.2007 13:09:21
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
ciunaj
Wielki dzi?ki!
Zaskoczy?e? mnie niezmiernieGrin
Po cichu liczy?em,?e mi pomo?esz bo dobrze Ci z oczu patrzyWink
Jutro b?d? testowa?, bo teraz ju? syn stoi mi nad g?ow? i mój czas na komputerze si? na dzisiaj sko?czy?Angry
Mi?ego wieczoru!

Pieka
Na drugie mam "zaskoczenie" Grin
Dzialaj, bo chcialbym obejrzec wynik Twojej pracy i moich 7-mych potow Pfft
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
ciunaj
Wszystko gra!Grin
http://www.rolgaz...page_id=15
Teraz moja stronka mo?e zacz?? nabiera? tre?ci. Zabieram si? do pracy!
WIELKIE DZI?KI!!! i polecam si? na przysz?o??Wink.

Pieka
ciunaj napisa?/a:
Wszystko gra!Grin

Brawo, teraz powstawiaj do tabelki swoje dane Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
xeo
ciunaj napisa?/a:
Wszystko gra!Grin

Takie ma?e pytanko, czy kolega wstawia? dane recznie, czy jako? zautomatyzowa? swoj? prac? ?
Mam taki sam problem lecz wstawianie danych r?cznie nie za bardzo mi si? u?miecha bo emerytur? pr?dzej dostane jak r?cznie wprowadz? wszystkie dane.

www.mx.sq.pl
Przemek28
Mam problem - tylko nie wiem gdzie le?y. Otó? po wstawieniu tabeli (nawet tej z posta Pieki http://www.php-fu...post_50915) nad tabel? mam tyle samo lub wi?cej wolnego miejsca ni? zajmuje tabela. Nawet gdy w artykule nie ma ?adnego <br /> a automatyczne ?amanie linii jest wy??czone. Na podgl?dzie wszystko jest ok (nie ma wolnego miejsca), ale gdy zapisz? artyku? mam mas? wolnego miejsca nad ka?d? tabel?.

W ?ródle strony tabela Pieki wygl?da normalnie
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy HTML

Za? w zbadaj element (Opera v12 browser) przed tabel? l?duje kilkadziesi?t <br/> (i tyle znaczników BR jest widoczne na stronie)
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy HTML

https://nfszone.pl
Cruseiro
Mo?e wykasuj te wszystkie <br />?

Przemek28
Mam wykasowane - wstawi?am kod tabeli Pieki 1:1 i wy??czy?em automatyczne ?amanie linii.

Edit: chyba to siedzi w wygl?dzie, bo zmieni?em na Gilette i jest ok. Jednak mam pytanie: jak zlokalizowa? co powoduje takie odst?pny?
Edytowane przez Przemek28 dnia 18.08.2014 22:17:38

https://nfszone.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl