ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » B??dy i korekty
 Drukuj temat
Nie od?wie?anie si? ilo?ci postów na forum
zezol
Chcia?bym si? dowiedzie? jak to jest z tym licznikiem postów.
A mianowicie: za ka?dym razem, kiedy usun? czyj? post na forum nie jest on odpowiednio usuwany w liczniku postów usera. Chodzi mi te? o licznik, który jest na stronie g?ównej forum - licznik w kategoriach.

Tak si? NIE dzieje z innymi rzeczami(licznik postów w shoutboxie lub komentarzy), wi?c co jest nie tak?Frown
Prosz? o ma?e wyja?nienieWink
Edytowane przez Pieka dnia 16.01.2010 13:31:04

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 09:26:14
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Tak jest rzeczywi?cie w pliku postedit.php brak jest odwo?ania do tabeli users i kolumny post_user- w relacji usuwania postu tzn:
if delete-post=formu?a zapytania dodatkowa
$result = dbquery("UPDATE ".$db_prefix."users SET post_user='$post_user'-1 WHERE user_id='$post_author");
Nie jest to kod do u?ycia tylko przyk?ad formu?y jaka powinna by? u?yta.
Shoutbox zapis wpisów ilo?? ma bezpo?rednio w swojej tabeli-dlatego nie stanowi to ?adnego problemu.
Natomiast forum operuje na swoich tabelach a ilo?? postów jest zapisana w zupe?nie innej, autorzy forum zapomnieli o zdejmowaniu postów u?ytkownika przy usuwaniu w?a?nie z tej tabeli.
Reasumuj?c TEN PROBLEM-B??D NIEDOCI?GNI?CIE-BY? IM ZG?ASZANY NIEJEDNOKROTNIE.
Wersja v7 jej forum ma by? bardzo mocno odmienione-wi?c chyba bezcelowym w tej chwili jest dopisywanie tego, bo za chwil? b?dziemy pracowa? na innych plikach i tabelach forum-s?dz? ?e ju? bez tego NIEDOCI?GNI?CIA.
Poczekajmy-nie robi?c w tej chwili modyfikacji nie aktualnych nied?ugo.

wlodekp.europa.pl
Pieka
wlodekp napisa?/a:
..Reasumuj?c TEN PROBLEM-B??D NIEDOCI?GNI?CIE-BY? IM ZG?ASZANY NIEJEDNOKROTNIE.
Wersja v7 jej forum ma by? bardzo mocno odmienione-wi?c chyba bezcelowym w tej chwili jest dopisywanie tego, bo...

Bo w momencie zmiany zliczania postow w pliku forum dostajemy dodatkowe zapytanie na post, czyli majac 20 postow na strone mamy generowanych 20 dodatkowych zapytan do bazy.
Sprawdzilem na Supporcie, a nastepnie wrocilem do stanu pierwotnego.
Wersja 7 bedzie bardzo mocno zmodyfikowana, wrecz przepisana, co powinno pozwolic na zaoszczedzenie zapytan z jednoczesnym zachowaniem prawdziwych wskazan.

zezol napisa?/a:
Chcia?bym si? dowiedzie? jak to jest z tymlicznikiem postów.
A mianowicie: za ka?dym razem, kiedy usun? czyj? post na forum nie jest on odpowiednio usuwany w liczniku postów usera. Chodzi mi te? o licznik, który jest na stronie g?ównej forum - licznik w kategoriach.

Tak si? NIE dzieje z innymi rzeczami(licznik postów w shoutboxie lub komentarzy), wi?c co jest nie tak?Frown
Prosz? o ma?e wyja?nienieWink

Wyjasnilem powyzej.
Jesli sobie zyczysz, to napisze, co i jak zmienic, aby licznik wskazywal prawdziwe dane, jednak...
Licz sie z tym, ze w najlepszym razie spowolnisz strone/forum, a w najgorszym zostanie zablokowane Twoje konto przez administracje hostingu.
Wybor nalezy do Ciebie Smile

A, tak juz calkiem na marginesie, napisz mi prosze od kiedy to piszemy od?wie?a? przez "rz"?
Edytowane przez Pieka dnia 27.03.2007 01:10:12
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
To nie ma sensu tyle zapyta? dodatkowych-dlatego zapewne w v7 zostanie zmieniona struktura tabel i relacje powi?za? mi?dzy nimi.
Podstaw? jest optymalny projekt bazy-powi?za? i pod niego dopiero dopisane pliki obs?ugi.
Forum to nie moja domena wi?c to tylko teoretyczne dywagacje.
Natomiast Pieka to super empiryk Forum-Support-wi?c wie najlepiej-jak równie? zna trendy przysz?ych zmian nowej wersji i nale?y jego s?ucha? w tej kwestii

wlodekp.europa.pl
zezol
Pieka napisa?/a:
A, tak juz calkiem na marginesie, napisz mi prosze od kiedy to piszemy od?wie?a? przez "rz"?

No zdarza si?...Wink Bo raczej pisz? jak najbardziej poprawnieSmile

A co do tego co napisali?cie, to wydaje mi si?, ?e dobrze by by?o poczeka? na v7 Fusiona(i Forum).
Edytowane przez zezol dnia 24.06.2007 20:49:51

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl