ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Wy?wietlanie artyku?ów w kilku kolumnach...
adamk
W?a?nie walcze ze stronk? http://www.bmwduc...p?cat_id=2 chcia?bym ?eby kolejne modele motocykli pokazywa?y sie w 2 czy 3 kolumnach a nie jeden pod drugim. (zak?adka modele to nic innego jak artuku?y ze zmieniona nazw?) Ma kto? z Was jakis pomys? jak to zwalczy??

Adam

W?cibski Go??
Dodany dnia 09.09.2025 16:59:50
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
SebaZ
articles.php i zmienaisz np. uk?ad tabelek
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

Pieka
SebaZ napisa?/a:
articles.php i zmienaisz np. uk?ad tabelek

Moze napiszesz dokladnie jak to zrobic, bo takie cos, to nawet nie wiadomo do czego zakwalifikowac...
Jesli nie wiesz, to nie pisz nic lub podaj linka do odpowiedzi.
To jest zwykle nabijanie postow Seba!
Sledze juz od dluzswzego czasu Twoje wypowiedzi i stwierdzam, ze niczego nie wnosza.
Ogolne informacje na temat wiekszosci rzeczy to i ja posiadam.
Jednak Ty podobno jestes autorytetem w sprawach PHP i baz danych, wiec badz tak mily i zacznij pomagac zamiast denerwowac.
Edytowane przez Pieka dnia 28.12.2005 15:39:41
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
SebaZ
@pieka mnie te? wiele rzeczy denerwuje - udzielam takich odpowiedzi jakie uwa?am za stosowne - wolny kraj

@adamk - to w ilu to ma by? tych kolumnach?? i po ile opisów w jednej ??
potzrebuje tych informacji ?eby napisa? mechanizm dzielenia liczby artyku?ów na kolumny
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

adamk
Dzi?ki za pomoc. My?le ?e najlepiej bedzie wygl?da?o przy podziale po 4 artyku?y w wierszu a nie w kolumnie. Przy okazji wiecie jak wywali? dopisek "nowy" ??

Adam

SebaZ
no dobra - 4 artyku?y w iwerszu a ile kolumn?? i co z reszt? artyku?ów ??

adamk
Powinno by? tak ?eby da?o si? dodawac kolejne modele poprzez menu admina i ?eby automatycznie by?y rozk?adane na ca?e okno, chodzi o to zeby to wizualnie lepiej wygl?da?o.

A co do usuniecia [Nowy] to ju? doszed?em co i jak;

Najpro?ciej jest usun?? nast?puj?cy fragment kodu:

<span class='small'>[".$locale['402']."]</span>

z pliku articles.php

Adam
Edytowane przez adamk dnia 28.12.2005 20:05:06

SebaZ
?eby nie by?o, ?e jestem go?os?owny (tak tak, do do Ciebie Pieka;) ) trzymaj kod jaki masz zamieni? z kodem w articles.php:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

podaj? ca?y ?eby nie by?o nieporozumie? i problemów.
Powinno dzia?a? - testowa?em na liczbie 23 artyku?ów (ufff ju? tych ostatnich ne chcia?o mi sie klika?, ?eby zosta?y utworzone :) )
Edytowane przez SebaZ dnia 28.12.2005 21:36:02

adamk
Dzia?a idealnie, dok?adnie o to chodzi?o, WIIIIIIIEEEEEEELKIE Dzi?ki Smile)

SebaZ
zawsze jak co? robi? to dzia?a idealnie

Pieka
SebaZ napisa?/a:
zawsze jak co? robi? to dzia?a idealnie

I bardzo dobrze!! Grin
Zamykamy.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl