ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 44

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,362
Najnowszy użytkownik: IgorKopr

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
13.05.2022 16:33:41
Raany boskie jestem kioskiem... MajsterBieda wrócił

MajsterBieda
25.04.2022 00:06:35
Matko Kozłoska to TO jeszcze istnieje???? Shock Angry Cool Pfft

krystian1988
24.02.2022 22:56:13
@khaman, pracuję w CZ to rozumiem Grin jak Przemek mam blisko do granicy Grin

krystian1988
24.02.2022 22:55:35
Chápu. Vždy můžete něco změnit, aby to bylo lepší.

khaman
24.02.2022 15:43:40
To se nevrati pane Havranek. Jak to Czesi mówią. Lata przestoju w rozwoju zrobiły swoje.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

 Drukuj temat
[EP IV] Zachowanie tła w edycji profilu
QooBooS
Witam.
Chciałbym, aby przy edytowaniu profilu nie zmieniało się tło, które jest pod formularzem. Na większości (jak nie na wszystkich) podstron działa to tak, jak powinno, lecz w edycji profilu tło jest nieładne. Co mi się w nim nie podoba? Ano to, że nie wyświetla się obrazek, który standardowo jest pod menu poziomym (używam skórki BeMine), a zamiast niego jest czarny prostokąt, który psuje urok loga.

W razie czego zamieszczam obrazek:
images24.fotosik.pl/228/d17c41e6c88ff367m.jpg

Pozdrawiam.
Edytowane przez QooBooS dnia 09.06.2008 20:49:34
 
bartek124
Z tbl-1 i tbl-2 musiałbyś usunąć tło, wtedy by to wyglądało, ale na forum już nie tak ciekawie...
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!
 
www.bartek124.net
QooBooS
To czy w takim razie dałoby się nadać tabelom w edycji profilu jakieś inne identyfikatory czy układy, schematy (nie wiem, jak to się w tym przypadku nazywa), które zdefiniowałbym w odpowiednim pliku? Tak, aby tamte pozostały, a te były "oryginalne"? (np. tbl-3 i tbl-4)
Edytowane przez QooBooS dnia 09.06.2008 21:48:11
 
jantom
Da radę. Możesz zrobić taki chwyt (a właściwie 3 do wyboru)
1. Przy pomocy
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
dodanego do theme.php możesz sobie zdefiniować np. diva otaczającego zawartość opentable, a potem zamknąć closetable lub....
2. Edytujesz edit-profile.php, pod opentable i przed closetable robisz sobie diva (to poniżej to tylko schemat, ilustracja biegu moich myśli)
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Następnie w styles.css definiujesz klasę np.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
co powinno być pięknym zakończeniem całej akcji. (Dla punktów 1-2).
3. Edytujesz edit-profile.php i wszystkie tbl zamieniasz na wybraną przez Ciebie klasę.
Edytowane przez jantom dnia 09.06.2008 22:40:28
No i wystarczy tego dobrego... ...bo prorok jest tylko jeden...
 
http://jantom.info
QooBooS
Serdecznie dzięki, właśnie o takie coś mi chodziło.
Chociaż nie zastosowałem się w pełni do Twoich wskazówek, ponieważ nie wiedziałem o co chodzi w tym kodzie z pierwszego punktu, to jednak dodałem w styles.css mojego thema takie coś:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Ten sposób wydał mi się najprostszy. Być może nie jest uniwersalny, ale potrzebuję go tylko na jednej stronie.
Oczywiście to wszystko pod tłem to ustawienia kolorów mojego thema (żeby nie było różnicy w kolorze i czcionce na tej stronie), a samo wstawienie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

sprawiło, że tabelki były przezroczyste, a o to właśnie mi chodziło. Oczywiście pozmieniałem wszystkie td class w editprofile.php z tbl na tbl55.
Jeszcze raz dzięki za pomoc ;)
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl